Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 12 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

3. İslami Dayanışma Spor Federasyonu Halter Şampiyonası

Şampiyonanın ilk gününde erkeklerde 56 kiloda mücadele eden İsmet Algül, toplamda ulaştığı 230 kilo dereceyle bronz madalya kazandı

3. İslami Dayanışma Spor Federasyonu Halter Şampiyonası

ANTALYA (AA) - İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) tarafından organize edilen ve bu yıl üçüncüsü  düzenlenen Halter Şampiyonası, Antalya'da başladı. 

Kemer ilçesinde başlayan ve 18 Mart'ta düzenlenecek şampiyonaya 14 ülkeden, yaklaşık 100 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonanın açılış seremonisi yapıldı. 

Suudi Arabistan ve Uganda'nın ardından üçüncü kez organize edilen, Türkiye'nin 30 sporcu ile katıldığı şampiyonanın açılış seremonisine ISSF Genel Sekreteri Faysal El Nasar, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Ömer Altunsoy, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar katıldı. 

ISSF Genel Sekreteri Faysal El Nasar, açılışta yaptığı konuşmada, Prens Abdullah adına Türkiye'ye teşekkür etti.  

Türkiye'nin büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığını ifade eden El Nasar, "Türkiye, ISSF 3. Halter Şampiyonası'nı çok iyi organize etti. Türkiye bu organizasyonu barış adına düzenlemektedir ve hep barış yanlısıdır. Bu doğrultuda sayın Akif Çağatay Kılıç ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım bu tür organizasyonlarla daha çok bir araya geliriz" dedi. 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ise sporun temelinde dostluk, kardeşlik ve barış olduğunu belirterek bakanlık ve hükümet olarak kaynakları spor için harcamaya çalıştıklarını kaydetti.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, ISSF önderliğinde 3'üncüsünü düzenledikleri halter şampiyonasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Sporun birlik, beraberlik ve dayanışmanın en önemli parçası olduğunu vurgulayan Taşpınar, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İslam ülkeleriyle sportif ve kültürel alanda işbirliği içerisinde olmamızı her fırsatta dile getiriyor. İslam ülkeleri arasındaki dostluğu pekiştiren bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca İstiklal Marşımızın 1921 yılında kabul edilişinin 94. yıl dönümünde şampiyonaya katılan tüm yarışmacılara başarılar diliyorum."

Şampiyonanın ilk gününde erkeklerde 56 kilo mücadelesinde podyuma çıkan Iraklı sporcu Ali Ahmed, silkmede 137, koparmada 109, toplamda 246 kiloluk derecesiyle oyunlar rekorunu kırarak altın madalyaya ulaştı. Azerbaycanlı sporcu Allahyar Abishov ise  231 kiloluk dereceyle ikinci oldu. 

İsmet Algül, koparmada 105 kilo ile gümüş, silkmede ise 125 kilo ile bronz madalya aldı. Sporcu, toplamda ulaştığı 230 kilo ile de bronz madalya kazandı.

Bu kiloda Emrah Çalışkan ve Şevket Kardeş ise B grubunda yarışıp dereceye giremedi.

Uganda'da geçen yıl yapılan şampiyonada Türkiye, erkeklerde 7 altın ve 2 gümüş, bayanlarda ise 12 altın ve 6 gümüş madalya kazanmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber