Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 29 Ağustos 2014 - 10:40 Yorum: 0

30 Ağustos Büyük Zaferin Tarihidir

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

30 Ağustos Büyük Zaferin Tarihidir

30 AĞUSTOS BÜYÜK ZAFERİN TARİHİDİR

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Çakır, mesajında şunları belirtti:

“Birinci Dünya Savaşı’nın ardından topraklarımıza göz diken emperyalist devletler, yurdumuzu dört bir yandan kuşatmış ve bağımsızlığımızı elimizden almaya cüret etmişlerdir. Ancak Yüce Milletimiz tarih boyu olduğu gibi o gün de buna müsaade etmemiş ve düşmanı yurdumuzdan çıkarmak için Milli Mücadeleyi başlatmıştır.

İstiklal Mücadelesinde bir bir başarılar elde edilmiş, nihayet Milli Mücadele’nin Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat komuta ettiği ve 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmıştır.

Zafer Bayramı dolayısıyla, günümüzde bağımsızlıklarını elde etmek, üzerlerindeki baskı ve vesayetleri kırarak kendi kaderlerini kendilerinin tayin edebilmesi için mücadele eden Suriye, Mısır, Filistin, Doğu Türkistan gibi sıkıntı içindeki tüm yeryüzü halklarına da barışın gelmesini temenni ederim.  

Bu vesileyle bir kez daha Aziz Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Gazilerimize minnettar olduğumuzu belirtiyorum. Tüm milletimizin ve Silahlı Kuvvetlerimizin Zafer Bayramı kutlu olsun.”

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber