Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Ağustos 2014 - 13:33 Yorum: 0

30 Ağustos Zafer Bayramı

Sivas'ta tören düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı

SİVAS (AA) - Sivas'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kutlamalar kapsamında, Vali Alim Barut, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır ve Belediye Başkan Vekili Zekeriya Gülüm, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından valilik makamında tebrikler kabul edildi. İnönü Bulvarı'nda devam eden törende, Barut, Sağır ve Gülüm, askeri aracın üzerinden vatandaşları selamladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından halk oyunları ekibi gösteri sundu. Tören, askeri birlikler, gaziler ve öğrencilerin geçişiyle sona erdi. Vatandaşlar, töreni ilgiyle izledi.

Vali Barut ve beraberindekiler, törenin ardından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şubesini ve Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Barut, ziyarette yaptığı konuşmada, hiçbir başarının tesadüf olmadığını söyledi. Türk milletinin, 30 Ağustos 1922'de zafer kazanmasını sağlayan, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlere ve gazilere minnet duyduğunu ifade eden Barut, "Tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber