Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 29 Ağustos 2016 - 14:48 Yorum: 0

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Esarete başkaldıran bir milletin; bağımsızlığı uğruna gösterdiği direniş, vatan sevgisi, birlik ve beraberlik...

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Esarete başkaldıran bir milletin; bağımsızlığı uğruna gösterdiği direniş, vatan sevgisi, birlik ve beraberlik ruhu dün olduğu gibi bugün de geleceğimize ışık tutmaya devam etmektedir. Ne mutlu ki böylesine yüce bir milletin bir ferdiyim. Zaferimizin 94. Yılı kutlu olsun" diyerek, tüm Edirne Halkı'nı Edirne Belediye Bandosu'nun 30 Ağustos 2016 Salı akşamı Atatürk Anıtı'nda vereceği konsere davet etti.

Yok olmak üzere olan bir milletin küllerinden yeniden doğduğunu ifade eden Belediye Başkanı Gürkan, yayınladığı mesajda şunlara yer verdi:

"Vatan toprağı işgal altında bulunan Türk milleti, yokluklara ve zorluklara rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla, kanının son damlasına kadar vatan toprağının nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa tüm dünyaya göstermiştir. Tarih boyunca esaret altında kalmayı reddeden bu millettin vatan sevgisi, birlik ve beraberlik duygusu ilelebet devam edecek, aziz Türk milleti hiçbir zaman boyun eğmeyecektir. 26 Ağustos 1922'de Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının kahramanlıklarıyla başlayan Büyük Taarruz Savaşı, 30 Ağustos'ta Türk Milleti tarafından ortaya konan büyük bir zafere dönüşmüştür. Tarihe altın harflerle yazdırılan bu zafer dün olduğu gibi bugün de bizlere ışık tutmakta, yüce Türk milletinin bağımsızlık tutkusu, vatanı dimdik ayakta tutan çok önemli bir unsur haline gelmiştir. Yakın zamanda yaşadığımız hain darbe girişiminde Türk milleti, bağımsızlığı uğruna nasıl canını hiçe saydığını, 92 yıl önce olduğu gibi yine aynı azim ve kararlıkla tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Ülkemize, Cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve bütünlüğümüze kastetmeye çalışanlar, Türk milletinin cesareti ve mücadelesi karşısında dün olduğu gibi bugün de asla başarılı olamayacaktır. Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda, geleceğe sağlam adımlarla yürüyen, tarih ve kültür başkenti Edirne'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamanın bir kez daha onurunu ve gururunu yaşayacağız. Edirne Belediye Bandosu'nun 30 Ağustos 2016 Salı Günü 21.00'da Atatürk Anıtı'nda Kahramanlık Destanı marşlarından oluşacağı konsere tüm Edirne halkını davet ediyorum. Bu duygular ile 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutlar, ülkemiz uğruna canlarını feda eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber