Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 29 Ağustos 2014 - 11:03 Yorum: 0

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

MERSİN (AA) - AK Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ve Nebi Bozkurt, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.Uzun, mesajında, 30 Ağustos zaferinin Türk milletinin...

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

MERSİN (AA) - AK Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ve Nebi Bozkurt, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Uzun, mesajında, 30 Ağustos zaferinin Türk milletinin gurur günü olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin vatanı ve milletiyle sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacağının 30 Ağustos zaferiyle tescillendiğini vurgulayan Uzun, şöyle devam etti:

"Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan Büyük Taarruzla 30 Ağustos'ta büyük zafer kazanılmış ve 9 Eylül'de de cennet vatanımız düşmandan tamamen temizlenmiştir. Böylelikle milletimiz ve ordumuz, içinde bulunduğu imkansızlıklara rağmen, tarihe altın harflerle işlenen büyük bir destan yazmıştır. Bağımsız yaşama kararlılığımızı ve vatan sevgimizi tüm dünyaya en güçlü şekilde ilan eden 30 Ağustos Zaferiyle vatan topraklarımız kurtarılmıştır. Türk milletinin gurur günü olan bu zaferle kurulan ve milletimizin en büyük eserlerinden biri olan Türkiye Cumhuriyeti devleti, vatanı ve milletiyle birlikte sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşayacaktır."

Türk toprdaklarında kötü emelleri olanların, Türklerin, şanlı bir geçmişin torunları olduğunu akıllarından çıkarmaması gerektiğini belirten Uzun, milletin birlik ve beraberliğini hiç bir gücün bozamayacağının altını çizdi.

Uzun, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve bu zaferi kendilerine armağan eden İstiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle andığını kaydetti.

Bozkurt ise mesajında, Zafer Bayramı ile Türk Milleti inancının zafere dönüştüğünü belirtti.

Dünyada eşi benzeri olmayan bir ulusal kahramanlık destanı olan 30 Ağustos'un, bu vatanın, Cumhuriyet ile taçlanarak yükselen çağdaş Türk devletinin temel taşı olduğunu aktaran Bozkurt, musajında şunları kaydetti:

"30 Ağustos Zafer Bayramı’nda milletimize tarih boyunca eşsiz zaferler kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi rahmetle anarken, hayatta olan gazilerimizi de şükranla anıyorum." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber