Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Temmuz 2014 - 18:58 Yorum: 0

30 yıldır elektriksiz yaşıyorlar

Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde oturan Akdağ ailesi 30 yıldır elektriksiz yaşıyor

30 yıldır elektriksiz yaşıyorlar

AYDIN (AA) -  Karpuzlu ilçesinde yaşayan Akdağ ailesi, 30 yıldır elektriksiz. Akdağ çiftinin iki oğlu da elektriksiz hayata rağmen üniversiteyi kazandı. 50 yaşındaki anne Durkadın Akdağ'ın hayali ise ise evinde çamaşır makinesi kullanabilmek. 

Karpuzlu Güney Mahallesi Koca Kışla mevkisinde oturan İrfan Akdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, yetkililerin kendilerine duyarsız kalmalarına çok üzüldüklerini söyledi.

Mahalleye 1984 yılında yerleştiğini ifade eden Akdağ, "30 yıldır gaz lambası ile yaşıyoruz. Bu sıkıntının çözülmesi için yetkili kurumlara birkaç defa dilekçe ile müracaat ettim. Hiçbir yetkili buraya gelip ilgilenmedi. Elektrik direkleriyle evimin olduğu mesafesi yaklaşık bir kilometre. Tek isteğim, sesimizi birilerin duyması ve bu sorunun çözmesidir” dedi.

Koca Kışla mevkisinde kendi evinden hariç iki evin daha bulunduğunu belirten İrfan Akdağ, "Seçimlerde siyasetçiler 'elektrik sorununu çözüme kavuşturacağız' diye söz veriyor. Seçimler bitti mi, her şey unutuluyor. Burada hayvancılık ile geçimimi sağlıyorum. İki tane kuyum var. Kuyulardan suyu el gücümle çıkarıyorum. Burada elektrik olsa yaklaşık 10 dönüm bir arazim var. Burada her şey yetiştirme imkanım olacak. Ama elektrik olmadığı için hiçbir şey yapamıyorum. İnşallah bu feryadımızı birileri duyup sesimize kulak verir" diye konuştu.

Eşiyle birlikte 30 yıldır elektrikle bağlantısı gerektiren hiçbir gereci kullanmadan geçim savaşı verdiklerini anlatan Durkadın Akdağ, ömrünün geri kalan kısmını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmek istediğini söyledi.

Durkadın Akdağ, zor şartlarda sürdürdükleri hayatlarında tek mutluluklarının iki oğullarının da üniversiteyi kazanmaları olduğunu ifade etti.

- "Çamaşırı makinede yıkamak istiyorum"

Diğer kadınlar gibi kendisinin de çamaşırını makinede yıkamasının en büyük arzusu olduğunu dile getiren anne Akdağ, "Artık çok yoruldum. Eskiden elimde çamaşır yıkamak zor gelmiyordu ama şimdi zor geliyor. Artık yaşlandım. Devletimizden çok şey istemiyoruz. Biz burada kendi yağımızla kavruluruz, tek istediğimiz elektriğimiz gelsin" dedi. 

Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık, kendisine bu konuda bir sorun anlatılmadığını ancak, gerekli yerlere talimat vererek sorunun çözümüne çalışacağını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber