Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Ağustos 2016 - 15:38 Yorum: 0

3+1 eğitim modeli örnek olmaya devam ediyor

Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyeleri "3+1 Eğitim Modeli" (İşyeri Uygulaması) konusunda inceleme, görüş ve bilgi alış verişi...

3+1 eğitim modeli örnek olmaya devam ediyor

Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyeleri "3+1 Eğitim Modeli" (İşyeri Uygulaması) konusunda inceleme, görüş ve bilgi alış verişi için Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık'ı makamında ziyaret etti.

Görüşmeye Yalova Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cumali Çelik, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gül Yücel, Öğr. Gör. Cihat Çetin'in yanısıra MEYOK Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Serdar Özkan ile Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ergen de katıldı.

Sakarya Üniversitesi'nde başarıyla yürütülen "3+1 Eğitim Modeli"ni kendi üniversitelerinde uygulamak isteyen Yalova Üniversitesi temsilcileri; gerçekleştirilen uygulamalar, mevcut müfredat ve programlar, uygulamada yaşanacak sorun ve aksaklıklar, sistemin avantaj ve dezavantajları konusunda bilgi aldı.

Sakarya Üniversitesi'nin gerçekleştirilen uygulamayla sektörün ihtiyacı doğrultusunda nitelikli bireyler olarak yetiştiğinin altını çizen Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, uygulamanın sektörle üniversiteyi yakınlaştırdığını, ortak projelere imza atılmaya başlandığını altını çizdi. 3+1 Eğitim Modeli'nin diğer üniversitelerde de uygulanmaya başlamasının farklı şehirlerden gelen öğrenciler açısından ayrı bir önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, 3+1 Eğitim Modeli ile Sakarya'lı olup da Yalova'da okuyan ya da Yalova'lı olup da Sakarya'da okuyan bir öğrencinin, iş yeri uygulaması kapsamında kendi şehrinde bir işletmeye yerleştirilebileceğini, böylelikle mezun olduktan sonra öğrencilerin daha kolay iş bulmasının sağlanacağını dile getirdi.

Sakarya Üniversitesi'nde uygulanan 3+1 Eğitim Modeli'ni yakından takip ettiklerini belirten ve Yalova Üniversitesi'nin de bu uygulamaya geçmekte kararlı oluğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Cumali Çelik, Yalova iş dünyasının da uygulama için son derece müsait olduğunu söyledi. Uygulamanın gerek üniversiteler arasında gerekse sektörle işbirliğine çok daha fazla değer kazandıracağına inandıkları ifade eden Yrd. Doç. Dr. Cumali Çelik, toplantının sonunda Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık'a, hediye takdim etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber