Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Mart 2015 - 15:53 Yorum: 0

31 Mart Azerbaycanlıların Soykırımı Günü

IĞDIR (AA) - Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, Ermenilerin Azerbaycanlılara yönelik katliamlarının yüzyıllar boyunca hatırlanacağını bildirdi. Ünsal, 31 Mart Dünya...

31 Mart Azerbaycanlıların Soykırımı Günü

IĞDIR (AA) - Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, Ermenilerin Azerbaycanlılara yönelik katliamlarının yüzyıllar boyunca hatırlanacağını bildirdi. 

Ünsal, 31 Mart Dünya Azerbaycanlıların Soykırım Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tam 97 yıl önce Ermenilerin Azerbaycan'da büyük bir katliam hareketine giriştiğini aktardı.

Ermenistan'ın tüm dünyanın görmezden geldiği katliamları gerçekleştirdiğini vurgulayan Ünsel, "Ermeni diasporası dünya devletlerini yalanlarla kandırarak sözde soykırım yalanlarını, parlamentolarda kabul ettirmektedir. Lakin Hocalı gibi gerçek manada olan soykırımları kimse görmemektedir. Bu katliamları unutmadık, unutmayacağız. Ermenilerin yaptığı bu katliam yüzyıllar boyunca hatıralarımızda kalacak" ifadelerini kullandı. 

Ünsal, Ermenistan'ın büyük bir Türk düşmanlığı politikasını yürüttüğünü ve birçok ülkenin de buna destek olduğunu kaydetti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber