Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 20 Ekim 2017 - 16:33 Yorum: 0

33 milyon liralık kanalizasyon hattı projesi tamamlanıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Karapürçek ve Akyazı Küçücek Mahallesi'ni kapsayan...

33 milyon liralık kanalizasyon hattı projesi tamamlanıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Karapürçek ve Akyazı Küçücek Mahallesi'ni kapsayan 33 milyon liralık dev projede sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Projenin Karapürçek ve Akyazı Küçücek için çok önemli bir yatırım olduğunun altını çizen SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, "Şehrimizin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına hemen hemen her noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Hayata geçirdiğimiz tüm projeler vatandaşlarımızın hayatını daha da kolaylaştırmak için. Bu doğrultuda Karapürçek ve Akyazı Küçücek için hazırladığımız 33 milyon lira değerindeki proje ile 128 kilometre içmesuyu, 80 kilometre kanalizasyon ve 4 kilometre yağmursuyu çalışması yapıyoruz. Ekiplerimiz gerçekleştirdikleri çalışmalarda şu ana kadar 65 kilometre kanalizasyon, 12 kilometre içmesuyu ve 4 bin 300 metre yağmursuyu hattı inşa etti. Bölgede sorunsuz altyapı için çalışmalarımızı sıkı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Karapürçek ve Akyazı Küçücek'te hayata geçirilen 33 milyonluk proje ile ilgili bilgiler paylaşan Dr. Rüstem Keleş, "Kanalizasyon çalışmalarımızda son aşamaya geldik. Vatandaşlarımızın evlerine kanalizasyon bağlantılarını yapmaya başladık. 6 adet atıksu terfi merkezinin 3 tanesi tamamlandı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından kanalizasyon hattımızı Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi'ne entegre edeceğiz. İçmesuyu hattımızda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yüksek teknolojiye sahip olacak depomuz ise tamamlanıyor. 3 bin metreküplük depomuz Karapürçek Arıtma Tesisi'nden beslenecek. Şu anda inşa çalışmaları yüzde 40 seviyesine ulaşmış durumda. Kısa süre önce yine Karapürçek'e Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisi'ni kazandırmıştık. İnşallah çalışmalarımız tamamlandığında bölge halkımıza birinci sınıf içmesuyu ulaştıracak, yaptığımız yatırımlarla altyapıda yaşanacak sıkıntıların önüne geçeceğiz" diye konuştu.

33 milyon liralık kanalizasyon hattı projesi tamamlanıyor

33 milyon liralık kanalizasyon hattı projesi tamamlanıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber