Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 21 Eylül 2014 - 13:03 Yorum: 0

33. Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası

Uluslararası Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı Corn: "İzmir’deki dünya şampiyonası, aynı zamanda bu kadar büyük katılımla bir ilki oluşturmaktadır"

33. Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası

İZMİR (AA) – Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı Slava Corn, İzmir'de bugün başlayacak olan 33. Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası’nın en büyük katılımlı şampiyona olduğunu söyledi.

Corn, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, federasyonun genel sekreteri Recep Şahin ile birlikte şampiyonanın yapılacağı Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin spor organizasyonları gerçekleştirme konusunda ciddi tecrübesinin olduğunu belirterek, "İzmir'deki dünya şampiyonası, aynı zamanda bu kadar büyük katılımla bir ilki oluşturmaktadır" dedi.

Türkiye'nin dünya şampiyonasını ilk kez 2011 yılında gerçekleştirmek istediğini bunun şimdi gerçeğe dönüştüğünü dile  getiren Corn, organizasyonun cimnastiğin Türkiye'ye tanıtımı konusunda büyük katkısının olacağına inandığını belirtti.

Organizasyonun gerçekleştirilmesinde hükümete, Türkiye Cimnastik Federasyonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Corn, "Ritmik cimnastik oldukça güzel bir spor. 58 ülkeden 328 sporcu katılıyor. 2016 yılında Rio'da olimpiyat oyunları gerçekleştirilecek. Sporcular olimpiyat öncesinde tecrübe kazanacaklar. Olimpiyat elemeleri için bir sonrakı adım önümüzdeki yıl Stutgart'ta gerçekleştirilecek. 52 gruptan 24'ü bir sene sonra Stutgart'ta yarışmaya hak kazanacak. Bütün sporculara başarılar diliyorum" diye konuştu.

-Türkiye 9 sporcuyla katılıyor

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, geçen yıl Ukrayna'nın Kiev kentinden aldıkları bayrağı Türkiye'ye getirdiklerini ve başarılı bir organizasyon sonucunda bayrağı Almanya'ya teslim edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin spor organizasyonları düzenlemede çok ciddi tecrübelerinin olduğunu ve birçok şampiyonaya ev sahipliği yaptığını ancak ilk kez bir cimnastik şampiyonası gerçekleştirildiğini anlatan Çelen, şampiyonanın başından bu yana kendilerine destek olan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na, Spor Genel Müdürlüğü'ne, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'na İzmir Valiliği'ne, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Bugüne kadar gerçekleştirilen en çok katılımlı şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduklarını ifade eden Çelen, şampiyonaya Türkiye'nin 9 sporcu, 4 antrenör ile katıldığını kaydederek, "Bu şampiyonanın Türkiye'de cimnastiğe çok büyük bir ivme katacağının farkındayız" dedi.

Türkiye'nin grup serisinde ilk kez yarışacağını ifade eden Çelen, bugün saat 19.00'da yapılacak şampiyonanın açılışına herkesi davet etti.

Milli sporculardan Elif Zeynep Celep de takım olarak iyi bir performans göstereceklerine inandıklarını belirtti.

-33. Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası

Ritmik cimnastik branşında en fazla kalımlı dünya şampiyonası özelliğini taşıyan 33. Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonasına bireysel kategoride 139, grup serisinde 184 sporcu katılıyor. İlk gün yapılacak bireysel elemelerin ardından ikinci gün çember ve top finalları, 25 Eylül Perşembe günü labut ve kurdele finalleri, 28 Eylül Pazar günü ise grup finalleri gerçekleştirilecek. 

Türkiye'yi bireysel kategoride Büşra Kırmacı antrenörlüğünde Elif Zeynep Celep ve Selin Kılavuz, Maya Kondakova antrenörlüğünde de Zeynep Küsem, grup serisinde ise Berfin Serdil Sütcü antrenörlüğünde Ece Mumcuoğlu, Ezgi Bozdemir, Asya Nur Taş, Gülce Çağdaş, Eda Coşkun, Burçin Neziroğlu temsil ediyor. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber