Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 23 Eylül 2014 - 22:13 Yorum: 0

33. Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası

Bireysel çember finalinde altın madalya kazanan Rus Kudryavtseva, top finalinde de vatandaşı Mamun ile birinciliği paylaştı

33. Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası

İZMİR (AA) - İzmir'de düzenlenen 33. Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası'nda ilk madalyalar sahiplerini buldu.

Halkapınar Spor Salonu'nda süren ve ritmik cimnastik branşında en fazla katılımlı dünya şampiyonası olma özelliğini taşıyan organizasyonda, bireysel çember ve top final müsabakaları gerçekleştirildi.

Rusya'dan Yana Kudryavtseva, 18.816 puanla bireysel çemberde altın, Margarita Mamun 18.450 puanla gümüş, Son Yeon Jae ise 17.966 puanla bronz madalya kazandı.

Bireysel topta ise Yana Kudryavtseva ve Margarita Mamun, 18.433'le en yüksek puanı toplayan iki cimnastikçi oldu. Kurallar gereği sıralamayı belirlemek için bakılan zorluk ve uygulama puanlarında da eşitlik olunca Kudryavtseva ve Mamun, birinciliği paylaştı.

Beyaz Rusya'dan Melitina Staniouta ise 18.000 puanla bireysel topta bronz madalyanın sahibi oldu.

Bireysel kategoride 139, grup serisinde 184 sporcunun yarıştığı şampiyonada, perşembe günü labut ve kurdele, 28 Eylül Pazar günü ise grup finalleri gerçekleştirilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber