Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 13:33 Yorum: 0

33 yıldır ilçede çıkardıkları gazeteyle tarihe not düşüyorlar

Nevşehir'in Avanos ilçesinde 3 kuşaktır matbaacılık yapan aile, 33 yıldır gazete çıkarıp ilçenin tarihine ışık tutuyor

33 yıldır ilçede çıkardıkları gazeteyle tarihe not düşüyorlar

NEVŞEHİR (AA) - Avanos ilçesinde 3 kuşaktır matbaacılık yapan aile, 33 yıldır adını ilçeden geçen nehirden alan Avanos Kızılırmak Gazetesi'ni yayımlıyor.

Kapadokya'nın önemli turizm beldelerinden biri olan Avanos'ta, 3 kuşaktır matbaacılık yapan Çelik ailesinin 33 yıldır kesintisiz çıkardığı gazete, ilçenin tarihine not düşerken, kalıcı dostlukların da temelini atıyor.

Gazetenin kurucusu ve sahibi Kemal Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar Konya'da ikamet ettiklerini, babası emekli olunca 1982 yılında memleketleri Avanos'a dönerek matbaa kurduklarını ve birkaç ay sonra da gazete çıkarmaya başladıklarını anlattı.

Memleketlerinin tanıtımına katkıda bulunmak için yola çıktıklarını, 33 yıldır aralıksız çıkardıkları gazeteye ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Bugün bilgisayar ortamında gazetenin mizanpajları hazırlanıyor, o dönemde tek tek harfleri dizerek gazetemizi çıkarıyorduk. Bilgisayarlar sayesinde şimdi işimiz kolaylaştı. Avanos, bölgenin en kültürlü yerleşim yerlerinden biri. Çıkardığımız gazetenin de o kültüre hitap etme zorunluluğu vardı. Bu da bize çok fazla sorumluluk yüklüyordu. İlk zamanlar satış gelirlerimiz giderlerimizi karşılamıyordu ancak hiçbir zaman maddiyatı ön planda tutmadık. Yıllar geçtikçe ilgi arttı. Avanoslu olup şehir dışında yaşan hemşehrilerimiz gazeteye abone oldu. Onlara posta yoluyla gazete ulaştırdık. Şimdilerde internet sitemiz vasıtasıyla şehir dışında yaşayan Avanosluları ilçedeki haberlerden mahrum bırakmıyoruz."

- "Benimle beraber büyüdü"

Çelik, dayısı, kardeşi, yeğenleri ve kızı ile hazırladıkları gazetenin ilçe açısından arşiv niteliğinde olduğunu kaydetti.

Gazetenin 1982-1989 dönemindeki sayılarının ellerinde bulunmadığını, bu sayıların İstanbul Beyazıt Kütüphanesinde mevcut olduğunu bildiren Çelik, 1989'dan beri gazeteyi arşivlediklerini ifade etti.

Gazete arşivlerinin insanları geçmişe yolculuğa çıkardığını dile getiren Çelik, şöyle devam etti:

"Bazen elimizdeki eski sayıları karıştırıp bakarım. Asıl duygu seli orada başlıyor. 1994 yılının arşivini açtık bugün muhtar adaylarının haberleri vardı hepsi rahmetli olmuş. 1994 yılında şuan ki belediye başkanımız o zaman bağımsız aday olmuş bugün belediye başkanı seçilmiş tam 20 yıllık bir mücadelenin sonunda. Gerçekten hepsi ayrı bir güzellik, hepsi insana ayrı bir heyecan veriyor. Gazetenin ilk çıktığı zamanki heyecanı hala yaşıyorum. O dostluklarımız devam ediyor. Arşivim, benim evladım gibi, onlar benim çocuğum, benle beraber büyüdüler. Şu anda dayım, kardeşim yeğenlerim, kızım benimle beraber çalışmakta. 33 yılın verdiği güven özveri ve gazetemize bağlılıkla bugünlere geldik. O günden bugüne basın ahlakına uyarak, insanımıza, toplumumuza, ilçemize, ülkemize hayırlı insan olmaya gayret ettik ve devam da edeceğiz. Üç kuşaktan beridir de devam ediyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber