Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 28 Şubat 2017 - 12:28 Yorum: 0

330 sanıklı darbe girişimi davasında sanıklar savunmalarını yapıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmalar çerçevesinde, Polatlı'daki 58. Topçu Tugayı...

330 sanıklı darbe girişimi davasında sanıklar savunmalarını yapıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmalar çerçevesinde, Polatlı'daki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında görevli 330 sanık hakkında açılan davanın ilk celsesi başladı. Tutuklu sanık Uzman Çavuş Ali Vural Gündüz, "Nizamiyeden çıktığımızda nereye, ne için gittiğimiz konusunda bilgi verilmedi. Halk ilk başta bizi alkışladı sonra saldırmaya başladı. Halk bize saldırınca Oğuz Serdar Öztürk havaya ateş etti ardından yaya olarak nizamiyeye kadar gittik" dedi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi kampüsü içerisine yeni inşa edilen duruşma salonunda görülen davanın ilk celsesine sanıklar, taraf avukatları, müştekiler, milletvekilleri basın mensupları ve izleyiciler katıldı. 245'i tutuklu 330 sanıklı dava, tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasıyla başladı. 35 günlük kursiyer olan tutuklu sanık Uzman Çavuş Ahmet Tamur, savunmasını yazılı olarak vererek, soruları cevaplayacağını söyledi. Soruları yanıtlayan Tamur, Yüzbaşı Oğuz Serdar Öztürk'ün emri ile içtimaya çıktıklarını ve toplandıklarını anlattı. Öztürk'ün durumların karışık olduğunu söylediğini ifade eden Tamur, "Oğuz Serdar Öztürk, bizim olayların ne olduğu konusunda soru sormamıza imkan vermeden silah ve mühimmat almamızı istedi. Bana iki tane mühimmat verildi. Bunu yeleğimin içine koydum. Daha sonra Abdülkerim Ceylan, "Dışarıda terör saldırısı var. Halkın güvenliğini sağlayacağız. Biz sizi bu günler için yetiştirdik" dedi. Hiçbir bilgimiz yoktu" diye konuştu.

"Halktan bize saldıran da vardı, koruyan da vardı"

Nizamiyeden ayrılmalarının ardından Polatlı'daki bir camiye doğru gittiklerini anlatan Tamur, "Halk üzerimize geldiğinde Oğuz Serdar Öztürk havaya ateş etti. Bize halka ateş etme emri verilmedi. Halktan bize saldıran da vardı, koruyan da vardı" dedi.

"Halk üzerimize geldiğinde Oğuz Serdar Öztürk havaya ateş etti"

Kursiyerlerden olan tutuklu sanık Akif Kar, olay günü içtimaya çağrıldıklarını ifade ederek, Oğuz Serdar Öztürk'ün terör olaylarından dolayı dışarıya çıkabileceklerini söylediğini anlattı. Askerlere mühimmat dağıtıldığını ifade eden Kar, daha sonra araçlara bindirilerek nizamiyeden ayrıldıklarını söyledi. Nizamiyeden çıkarken silah kullanmaktan çekinmemeleri gerektiğinin söylenildiğini vurgulayan Kar, halkın güvenliği için bunun söylenildiğini düşündüğünü ifade etti. Kar, nizamiyeden çıkarken kimsenin ateş etmediğini belirterek, "Halk üzerimize geldiğinde Oğuz Serdar Öztürk havaya ateş etti. Daha sonra yaya olarak birliğe geri döndük" şeklinde konuştu.

Kar, "Halk önce "en büyük asker bizim asker" diyorlardı. Cami yanına gelince halk tepki göstermeye başladı. Darbe girişimine dair bir şey söylenmedi" dedi.

"Halk ilk başta bizi alkışladı sonra saldırmaya başladı"

Tutuklu sanık Uzman Çavuş Ali Vural Gündüz ise, Oğuz Serdar Öztürk'ün kendilerini içtimaya topladığını kaydederek, "Öztürk, durumların karışık olduğunu emir geldiğinde dışarı çıkma durumunun olacağını söyledi. Ama bize durum hakkında bilgi vermedi. Bize silah dağıtıldı ve araçlara bindik. Nizamiyeden çıktığımızda nereye, ne için gittiğimiz konusunda bilgi verilmedi. Nizamiyeden caminin ön tarafına kadar gittik. O zamana kadar halk bize karışmadı. Halk ilk başta bizi alkışladı sonra saldırmaya başladı. Halk bize saldırınca Oğuz Serdar Öztürk havaya ateş etti ardından yaya olarak nizamiyeye kadar gittik" diye konuştu.

Tutuklu sanık Arif Ozan Demir ise 15 Temmuz gecesi nöbetçi olduğunu, daha sonra içtimaya çağrıldıklarını anlatarak şunları kaydetti:

"Oğuz komutanım "terör saldırısı var, hazır olun dışarı çıkabiliriz" dedi ve silahlanmamızı istedi. Abdülkadir Ceylan da "Dışarıda terör saldırısı var. Halkın güvenliği için dışarıya gidebiliriz. Artık kursiyer değilsiniz" dedi. Halk ilk başta bize alkışlarla eşlik ediyordu daha sonra üzerimize gelmeye başladılar. Bizi çember içine aldıklarında Oğuz komutan havaya 2-3 el ateş etti ve nizamiyeye geri döndük."

15 Temmuz sonrası yapılan aramalarda üzerinde 4 dolar bulunan tutuklu sanıklardan kursiyer Uzman Çavuş Can Taşçı, 4 doların yeğeni tarafından vatani hizmeti yaparken kendisine verildiğini, hatıra olarak sakladığını, FETÖ ile herhangi bir bağının olmadığını, okullarına ya da kurslarına gitmediğini öne sürdü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber