Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 05 Mayıs 2016 - 14:48 Yorum: 0

360 Bin Kişinin Katıldığı ‘Ufka Yolculuk, Kültür Yarışması’ Tamamlandı

Türkiye geneli organizasyonunu Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu’nun ..

360 Bin Kişinin Katıldığı ‘Ufka Yolculuk, Kültür Yarışması’ Tamamlandı

MALATYA (İHA) Türkiye geneli organizasyonunu Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu’nun üstlendiği, il organizasyonunu ise Öncü Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün yaptığı, ‘Ufka Yolculuk, Kültür Yarışması’ yoğun bir katılımla tamamlandı.
En geniş katılımlı sivil bilgi yarışması olan Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları’nın dördüncüsü, 81 il, 803 ilçe ve KKTC’deki sınav merkezlerinde, internet üzerinden ise dünya genelinde başarıyla tamamlandı. Geçtiğimiz yıllarda Kur’an-ı Kerim Meali, Son Peygamberin Hayatı ve İslam İlmihali temalarıyla düzenlenen Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’nın bu yıl ki teması Hadisi Şerif oldu. 7’den 70’e her kesimden ana-oğul dede-torunun birlikte katıldığı sınava, yaklaşık 360 bin kişi müracaatta bulundu.
Engellilerin de katılabildiği yarışmaya, Türkiye genelindeki 231 cezaevinden yaklaşık 10 bin mahkum iştirak ederken, Malatya’da yaklaşık 3 bin 500 kişi yarışmaya başvurdu. 29 Nisan 2016 Cuma günü tamamlanan yarışmanın ödül töreni 6 Mayıs 2016 Cuma Günü Kongre ve Kültür Merkezinde saat 20:30 da yapılacak.
Yarışmanın amacı ile ilgili bilgiler veren Öncü Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Cengiz Uğur, "Bu yılki yarışmanın amacı, dünyada dostça yaşayan iyi niyet sahibi şahsiyetleri, Yaratıcı’nın hoşnutluğunu kazanmaya vesile olacak şekilde Son Peygamber’in (sas) mesajlarıyla buluşturmak, hadisi şeriflerin her zamana hitap ettiğine dair farkındalık oluşturmaktı” diye konuştu. Yarışma sonucu Malatya’da dereceye girenlere çeşitli hediyeler verileceğini belirten Uğur, “A Kategorisinde 1. olan arkadaşımıza laptop, 2.’ye akıllı telefon, 3.’ye tablet, 4.’ye ise bisiklet verilecek. Aynı şekilde B Kategorisinde 1. olan arkadaşımıza laptop, 2.’ye akıllı telefon, 3.’ye tablet,4.’ye de bisiklet hediyemiz olacaktır” şeklinde konuştu.
Yarışmanın çok büyük katılımla gerçekleştiğini söyleyen Uğur, 6 Mayıs 2016 Cuma günü Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 20:30’da yapılacak ödül törenine tüm Malatyalıları davet etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber