Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 04 Eylül 2015 - 16:47 Yorum: 0

37 bin öğretmenin ataması 15 Eylül’de

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), 37 bin öğretmen kadrosuna yapacağı atama için başvurular başladı. Atamalar 15 Eylül'de yapılacak.

37 bin öğretmenin ataması 15 Eylül’de

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), 37 bin öğretmen kadrosuna yapacağı atama için başvurular başladı. Atamalar 15 Eylül'de yapılacak.

MEB'e bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik ilk atama, yeniden atama, kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında 37 bin öğretmen kadrosu için başvurular, 10 Eylül'e kadar elektronik ortamda alınacak. 

Elektronik başvuru sayfası "İlk atama", "Yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama" ve "Milli sporcuların ataması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi. Adaylar durumlarına uygun atama türünü seçmek suretiyle http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki formu kullanarak başvurularını yapacak.

İlk kez ataması yapılacakların 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor.

Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için "KPSSP121", diğer alanlar için ise "KPSSP10" puan türündeki taban puan dikkate alınacak.

Birden fazla alandan mezuniyeti bulunanlar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alan için başvuru yapabilecek.

Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvuruları ve buna ilişkin elektronik başvuru formunun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler tarafından il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak.

Başvurularda aslı ibraz edilen belgelerin birer örneği il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanarak teslim alınacak, asılları adaylara geri verilecek. Elektronik Başvuru Formu'nda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak. 

İlk atama kapsamında 36 bin 512, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama kapsamında 371, milli sporcu ataması kapsamında ise 117 öğretmenin ataması gerçekleştirilecek. Atamalar 15 Eylül'de elektronik ortamda yapılacak. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber