Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 22 Ağustos 2014 - 00:14 Yorum: 0

370 binden fazla çocuğun yardıma ihtiyacı var

UNICEF: "Gazze'de 370 binden fazla çocuk 'psiko-sosyal' ilk yardımına ihtiyacı var."

370 binden fazla çocuğun yardıma ihtiyacı var

Gazze'de olan UNICEF üst düzey yetkilisi Pernilla Ironside, İsrail'in saldırıları sonucunda, son 48 saat arasında 9 Filistinli çocuğun daha öldürülerek, temmuzdan beri 469 çocuğun yaşamını yitirdiğini ve 370 binden fazla çocuğun da ''psiko-sosyal'' ilk yardıma ihtiyacı olduğunu anlatım etti.

UNICEF Gazze Bürosu Başkanı Pernilla Ironeside, BM'de yaptığı basın toplantısındaki konuşmasında, Gazze'de çocuk olmanın tam bir ''kabus'' manasına denk geldiğine işaret etti. Ironeside, 'İsrail'in saldırılarının sebep olduğu fiziksel seviyedeki yaralanmaların, minikler üstünde etkisinin gerçekten fazla aşırı iri olmasına karşın istikrarsızlaştırıcı etkisi açısından duygusal ve psikolojik kayıpların tam şekilde bilinmediğini' söyledi.

Çocuklar açısından Gazze'de güvenli bir yer bulunmadığı duygusunun hakim olduğunu belirten Ironside, ''Çocukların güvenlik duygusuna ihtiyacı var'' dedi. Ironside, ''Bütün istedikleri güvenlik duygusu'' olduğunu belirtirken, Gazze'de yaklaşık 280 bin bireyin güvenlik için bir gecede BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) okuluna sığındığını bildirdi. 

Gazze'de ölüm ve yaralanmayla tanışmamış bir ailenin bile olmadığını belirten Ironside, UNICEF'İN 50 psikolog ve danışmanının Gazze'de direkt kayıplardan etkilenmiş 3 bin çocuğa ulaşabildiğini fakat 373 bin Filistinli çocuğun psiko-sosyal şekilde acil ilk yardıma ihtiyacı olduğunu vurguladı. İronside, anne ve babaların da bir travma biçiminde olduklarını belirterek, bunun şok edici olduğunu söyledi.

48 saat arasında 9 çocuğun daha öldürülmesiyle 8 Temmuz tarihinden beri öldürülen çocuk sayısı 469 insana çıkarken, 3 bin çocuğun yaralandığını kaydetti. Ironside, UNICEF'in 219 okulun hava saldırıları ve bombardımandan ziyan gördüğünü bunlardan 22 okulun % yıkıldığını anlatım etti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber