Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 29 Mart 2017 - 16:18 Yorum: 0

4 ay önce cinayet işleyen zanlılar hakim karşısında

Samsun'da cinayet işlediği ve olaya karıştığı iddiasıyla tutuklanan iki sanığın yargılanmasına başlandı.

4 ay önce cinayet işleyen zanlılar hakim karşısında

Samsun'da cinayet işlediği ve olaya karıştığı iddiasıyla tutuklanan iki sanığın yargılanmasına başlandı.

Samsun'da 4 ay önce İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 16 yaşındaki Samet Ergün'ü başından vurarak öldürdüğü iddia edilen Ömür D.(18) ve olaya karıştığı ileri sürülen Hamdi Samet M., Cinayet Büro Şube ekiplerince gözaltına alınmış, savcılık işlemlerinin ardından ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İddiaya göre, cinayetten bir hafta önce Sami Ergün'ün de aralarında bulunduğu bir grup, çıkan kavgada Ömür D.'yi bıçakla hafif yaraladı. Ömür D., olay günü arkadaşı Hamdi Samet M.'nin kullandığı motosikletinin arkasında evine giderken Sami Ergün ile karşılaştı. Ergün'ü park içinde otururken gören katil zanlısı, hareket halindeki motosikletten tabancayla iki el ateş edip olay yerinden kaçtı. Açılan ateş sonucu başına isabet eden iki kurşunla ağır yaralanan Sami Ergün, 10 gün yoğun bakım ünitesinde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde "kasten adam öldürmek" ve "suça iştirak" suçundan tutuklu bulunan Ömür D. verdiği ifadede, "Cinayetten 2 hafta önce Sami ile karşılaştık ve yan bakma meselesinden aramızda kavga çıktı. 1 hafta sonra da İddia bayiinden çıkarken Sami ve arkadaşları üzerime çullanıp beni dövdü. Sami ise bıçakladı. Hastanede yatarken cep telefonumdan arayıp "şikayetçi olursam beni öldüreceğini" söyledi. Korktuğum için şikayetçi olamadım. Olay günü Samet ile buluştuk. Ehliyetim olmadığı için motosikletimi Samet'e verdim, ben de arkasına bindim. Motosikletim yavaş gittiği için beni gören Sami koşmaya başladı ve motorun yanına geldi. Elini beline atınca ben de üzerimdeki ruhsatsız tabancayı çıkartıp korkutmak için havaya 1 el ateş ettim. O sırada motosiklet yan yatınca elimdeki tabanca kazayla ateş aldı. Öldürmek istemedim" dedi.

Diğer sanık ise avukatının mazereti nedeniyle duruşmaya katılmaması üzerine, "Avukatım geldiğinde savunma yapacağım. Daha önceki ifadelerim geçerlidir" diye konuştu. Mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber