Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Eylül 2016 - 14:28 Yorum: 0

4 ayrı şehirte sahte 100 Dolar piyasaya süren sanığa 6 yıl hapis

Kayseri'de sahte para ile cep telefonu almak isterken suç üstü yakalanan, yapılan aramada 109 adet sahte 100 dolar ele geçirilen ve 4 ayrı şehirde işlediği...

4 ayrı şehirte sahte 100 Dolar piyasaya süren sanığa 6 yıl hapis

Kayseri'de sahte para ile cep telefonu almak isterken suç üstü yakalanan, yapılan aramada 109 adet sahte 100 dolar ele geçirilen ve 4 ayrı şehirde işlediği "parada sahtecilik" suçundan tutuklu yargılanan sanığa 6 yıl hapis, 8 bin 100 TL adli para cezası verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık A.Ş.K. ve avukatı hazır bulundu.

Sanık A.Ş.K. mahkemede sorgu ve savunmasında "Bu paraların sahte olduğunu cezaevinde öğrendim. Düzenli bir hayatım, işim ve ailem var. Bu işi yapmam için bir sebep yok. Suriyeli bir kişiden yanlış ticaret sonucu başıma böyle bir olay geldi. 7 aydır tutukluyum, beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanığa "parada sahtecilik" suçundan 6 yıl hapis, 8 bin 100 TL adli para cezasına hükmederek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

OLAY

19 Mart'ta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alınan A. Ş. K, kent merkezinde bir iş yerinden cep telefonu almaya ve karşılığında sahte dolar vermeye çalıştığı sırada yakalandı.

Yapılan aramada 109 adet sahte 100 dolar ile yakalanan ve tutuklanan şahsın, 08 Ocak ile 19 Mart tarihleri arasında, Adana'da 14 adet, Mersin'de 4 adet, Kilis'te de 1 adet sahte 100 doları alışveriş yaparak piyasaya sürdüğü öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber