Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 19 Ekim 2017 - 12:08 Yorum: 0

4 bin dönüm arazi için sulama tesisi

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde 4 bin dönüm araziyi sulu tarıma kavuşturması planlanan tesisin inşaatına başlandı.

4 bin dönüm  arazi için sulama tesisi

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde 4 bin dönüm araziyi sulu tarıma kavuşturması planlanan tesisin inşaatına başlandı.

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen, Arıcak'ın tarımsal kalkınmasına önemli katkı sağlayacak ve 4 bin dönüm araziyi sulu tarıma kavuşturacak olan Yoğunbilek Sulama Tesisinin inşaatı devam ediyor. İnşaat alanında İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu incelemede bulundu.

Projenin bölgeye ciddi katkı sağlayacağını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu;" Elazığ'ın kalkınmasına katkı sağlayacak çok sayıda altyapı ve üstyapı projesini gerçekleştirmekteyiz. Bunlardan biri de DAP kaynakları ile yapımı gerçekleştirilecek olan ve 2018 yılı başında bitirilerek bölge sakinlerinin kullanımına sunulacak olan Yoğunbilek Sulama Tesisidir. Projelendirme, mühendislik ve ihale işlemleri idaremiz tarafından gerçekleştirildi. Bitirildiğinde Arıcak ilçemizde verimli alanları bulunan Yoğunbilek, Küplüce Albayrak Mezrası ve Gümüşyaka Mahallemizin 4 bin

dönüm sulanabilir arazisini sulu tarıma kazandıracak. Projemizde çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir"dedi.

Mervan Çayı üzerine kurulan tesisin, enerji ihtiyacı olmadan saniyede 250 litre su taşıma kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Sabuncu,"Projemiz için 7 bin 580 metre uzunluğunda beton trapez kanal ile 3 bin metre boru kullanılacaktır. 1 milyon 363 bin TL proje bedelli bu önemli tesisimiz tamamlandığında sulama imkanlarından Yoğunbilek ve diğer yerleşim yerlerinde mukim olan 250 ailemiz istifade edecektir. Oldukça verimli topraklara sahip bu bölgemizde hayvancılık faaliyetleri de yoğun olarak gerçekleştirmedir. Projemiz bölgede hem tarımsal çeşitliliğin ve verimliliğin artışına hem de hayvansal üretim ve yem bitkilerinin üretimine çok önemli katkı sağlayacaktır"diyerek bilgi verdi.

4 bin dönüm arazi için sulama tesisi

4 bin dönüm arazi için sulama tesisi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber