Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 23 Aralık 2014 - 09:22 Yorum: 0

4 eski bakanla ilgili MASAK raporu yok

Dört eski bakan hakkındaki iddialar üzerine kurulan TBMM Komisyonu 'Yüce Divan' oylamasını 5 Ocak'a erteledi. Bakanlarla ilgili MASAK'a atfedilen raporun ise bilirkişi görüşü olduğu ortaya çıktı

4 eski bakanla ilgili MASAK raporu yok

İlhan Toprak,Cahit Saraçoğlu

Meclis'te dört eski bakan hakkındaki iddialar üzerine kurulan Soruşturma Komisyonu'nun "Yüce Divan" oylaması, 3 eski Bakanın itirazlarının incelenebilmesi için 5 Ocak'a ertelendi. Bakanlarla ilgili MASAK'a atfedilen raporun da "kurum raporu" olmadığı ortaya çıktı. Emniyet, Adalet Bakanlığı ve bankacıların yer aldığı bilirkişi heyetindeki MASAK uzmanının görüşleri günlerdir, 'MASAK raporu' diye tartışma konusu olmuştu.

3 ESKİ BAKANDAN İTİRAZ

Eski Bakanları Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki iddialar üzerine kurulan Soruşturma Komisyonunun Yüce Divan oylamasının yapılacağı dünkü toplantısında sürpriz bir gelişme yaşandı. Komisyonun bilirkişi heyetinde yer alan MASAK uzmanı, eski Bakanlar; Çağlayan, Bağış ve Güler'in mal varlıklarının gelirleriyle orantılı olmadığı, Bayraktar'ın kendisi ve eşinin banka hesaplarında "dikkat çekici bir artış olmadığı" yönünde görüş bildirmişti. Bu görüşe, Çağlayan, Bağış ve Güler itirazda bulundu. İtirazların üyeler tarafından incelenmesi için toplantıya ara verildi.

ARAŞTIRMA GEREKİYOR

Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, aranın ardından yaptığı açıklamada, itirazlardan birinin araştırmayı gerektirdiğini söyledi. Toplantıyı 5 Ocak Pazartesi gününe ertelediklerini bildiren Köylü, raporu 9 Ocak akşamına kadar TBMM Başkanlığı'na vereceklerini kaydetti.

Jammer önlemi

Soruşturmanın gizliliği kapsamında toplantı basına kapalı yürütülürken gazetecilerin salonun olduğu koridora girmeleri yasaklandı. İçerideki milletvekillerinin dışarıya cep telefonları aracılığıyla bilgi aktarmaması için de salona sinyal kesiciler devreye sokuldu. Öte yandan, 3 eski Bakanın itirazının değerlendirilmesi için verilen arada komisyonun CHP'li üyeleri Erdal Aksünger, Emre Köprülü, Osman Korutürk ve Rıza Türmen o sırada TBMM'de bulunan Kemal Kılıçdaroğlu ile 15 dakika süreyle görüştü.

Haber Kaynağı: YENİ ŞAFAK
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber