Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 18 Ağustos 2016 - 15:44 Yorum: 0

4 kız kardeşin tercihi Bezmialem Vakıf Üniversitesi!

Sevde, İrem, Tuğba ve Elif kardeşler, Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ni tercih etti.

4 kız kardeşin tercihi Bezmialem Vakıf Üniversitesi!

Sevde, İrem, Tuğba ve Elif kardeşler, Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ni tercih etti. İlk olarak Sevde, bir yıl sonra ikiz kardeşler Tuğba ve İrem, 5 yıl sonra ise son kız kardeş Elif, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne adım attı.

Bezmialem'i tercih etmedeki en önemli nedeninin kaliteli bir sağlık eğitimi olduğunu belirten Sevde İşlek, "Ben her zaman Tıp Fakültesinde okumayı istemiştim. Ailemin yanında İstanbul'da kalmak da istiyordum. Kriterlerim doğrultusunda Bezmialem Vakıf Üniversitesi, o yıl ilk kez açılmıştı. Ailemden birkaç kişi de burada çalışıyordu. Hem bunun etkisi hem de ailemde herkesin sağlık çalışanı olmasından dolayı buradaki havayı tahmin edebiliyordum. Hiç tereddüt etmeden burayı yazdım. İkiz kardeşlerim de benden bir sene sonra sınava girdiler. Onlar da sağlık alanında çalışmak istiyordu ve onlara burayı önerdim. Hocaların sıcaklığı, üniversitenin bizi dinlemesi öğrenci olarak burada kendimi değerli hissetmeme vesile oldu. Kendilerine gönül rahatlığıyla burayı yazabileceklerini söyledim" dedi.

"Aldığımız eğitim çok iyi"

En küçük kardeşlerinin de Tıp Fakültesi okumayı istediğini söyleyen Sevde İşlek, "En küçük kardeşimle aramda 6 yaş var. Tercihlerimizin hepsini Bezmialem yaptık, şu anda okulda sistem çok iyi. Tıp Fakültesi çekirdek eğitim programında daha güvenilir bir hal aldı. Okulda hocalarımız bizi çok güzel hazırlıyorlar. Ne kadar çok vaka görürseniz o kadar hazır olursunuz. Acil servis ve poliklinikte gördüğümüz hastalar sayesinde kendimizi daha da hazır hisseder hale geldik. Ben Kadın Doğum okumak istiyorum ve bu doğrultuda çalışıyorum" diye konuştu.

Ablası Sevde İşlek'ten bir yıl sonra ikiz kardeşiyle birlikte Tıp Fakültesi'ni kazanan İrem İşlek, "Çocukluğumuz hep sağlık sektörünün içinde geçti. O yüzden biz hep Tıp Fakültesinde okumayı düşündük. Ablamın burada okuyor olması bize çok faydalı oldu. Evde bize hep mesleği ve okulu anlatıyordu. Biz de o yüzden burayı gönül rahatlığıyla yazdık. Bundan memnun olduk. Çünkü burada bize hem bilimsel hem de klinik anlamda çok fazla şey öğretildi. Hocalarımız bizimle ilgileniyorlar ve sorunlarımızı çözmemizde yardımcı oluyorlar. Bu bizim için büyük bir avantaj. Küçük kardeşimiz Elif, belki de evde sürekli sağlık konusunda konuşmamızdan dolayı bizden etkilenmiş olabilir" şeklinde konuştu.

"Üniversitenin köklü yapısı büyük avantaj"

Bir diğer ikiz kardeş Tuğba ise Bezmialem'in köklü bir sağlık geçmişine sahip olmasından etkilendiklerini belirterek, "Biz hep Tıp Fakültesinde okumak istiyorduk. Bezmialem'in köklü bir yapıya sahip olması bize büyük bir avantaj sağladı. Çok fazla imkana sahibiz, burada çok fazla sayıda vaka gördük ve bu bize fayda sağladı. OSCE sınavları ile hasta üzerinden sınav olmamız bir başka avantaj oldu. Akademisyenler bizimle yakından ilgileniyor. Johns Hopkins ile yaptığımız çalışmalar bize katkı sağlıyor. Kendileriyle çalışmak gerçekten büyük bir şans. Okulumuzun bize böyle bir imkan sağlamasından dolayı çok mutluyuz" dedi.

"Ablamların anlattıkları beni etkiledi, tıp okumaya karar verdim"

En büyük ablası Sevde'den 6 yıl sonra Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ni kazanan Elif İşlek, Tıp Fakültesi seçerken hiç kararsız kalmadığını belirterek, "Ablamların anlattıklarını evde hep dinliyordum. Bir noktadan sonra bu artık bende de etki oluşturdu. Ben de tıp okumaya karar vermiştim. Tıp gerçekten insanlara fayda sağlayan bir meslek dalı. İnsanlarla ilişkide olmak gerçekten çok güzel. Bezmialem'de 6 yıl boyunca güzel bir eğitim alacağımı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber