Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Ağustos 2016 - 10:38 Yorum: 0

4. köprü Silifke’nin trafiğini rahatlatacak

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Göksu ırmağı üzerinde temeli atılan 20 metre genişliğinde ve yaklaşık 75 metre uzunluğundaki 4. köprünün...

4. köprü Silifke’nin trafiğini rahatlatacak

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Göksu ırmağı üzerinde temeli atılan 20 metre genişliğinde ve yaklaşık 75 metre uzunluğundaki 4. köprünün trafiği rahatlatacağını söyledi.

Başkan Turgut, Camikebir, Bucaklı ve Gazi mahallelerini birbirine bağlayacak köprünün tamamlanmasıyla 2 bin yıldır Silifke'nin trafik yükünü çeken Taşköprü'yü rahatlatacaklarını söyledi. Turgut, "Biliyorsunuz Göksu ırmağı bizim Silifke'mizin kuruluş sebebimizdir. Torosların eteklerinden, Geyik dağlarından ve Haydar dağlarından aldığı sular Mut'ta birleşir ve Akdeniz'e kadar yaklaşık 250 km yol kat ettikten sonra denize kavuşur. Göksu ırmağı sadece Silifke'ye hayat vermez, Akdeniz'e kavuşurken taşıdığı alüvyonlarla Göksu deltasını yani bu cennet köşeyi bize armağan etmiştir. 150'nin üzerinde ülkenin imza attığı Ramsar sözleşmesiyle koruma altına Göksu deltası bizim ilçemizdedir. Ülkemizde 12 tane sulak alan vardır ve Göksu deltasıda bu sulak alanlardan biridir. 331 kuş türüyle de ülkemizde ki sulak alanlar içerisinde en çok kuş cinsinin yaşadığı deltadır. İşte bu Göksumuz üzerinde bir gerdanlık daha Silifke'ye hep beraber hediye edeceğiz. O gerdanlığın temelini atacağız. 3 tane köprümüz var biliyorsunuz. Karayolları köprüsü, Feyyaz Bilgen Köprüsü ve tarihi Taşköprü. Biz göreve geldikten sonra DSİ ile beraber Göksu içerisinde ve etrafında çalışmalara başladık. Orada ki otları, çalıları ve ırmak içerisindeki ağaççıkları temizlemeye başladık" dedi.

Milattan sonra 77-78'de Roma İmparatoru Vespasianus zamanında yapılan ve 2000 yıldır Silifke'nin trafik yükünü çeken tarihi Taşköprü'nün ayaklarının zayıfladığının fark edildiğini belirten Başkan Turgut, şöyle devam etti:

"Bunun güçlendirilmesi gereği ortaya çıktı. Dolayısıyla Karayolları bir güçlendirme programına aldı aynı zamanda restorasyan programına aldı köprüyü. Ulaşım Koordinasyon Merkezi yaptığı toplantıda bu ayakların zayıflığını tescil etti ve 4. köprü yapılıncaya kadar ağır vasıtalar dışında trafiğin açık kalmasını ama 4. köprü yapılınca da trafiğin yeni köprüye aktarılması gibi bir karar alındı. Yani 2000 yıllık tarihi Taşköprümüz yorgun ve bitkin durumda. Bu sebeple acil bir şekilde 4. köprü ihtiyacı ortaya çıktı. Bizde yaptığımız incelemede imar planında bulunduğumuz bu noktada bir köprü işaretlendiğini gördük. Çalışmalara başladık projemizi yaptık. Koruma Kurulundan, DSİ Genel Müdürlüğünden izinlerimiz aldık. Tabi en önemli sorun bunun finansmanıydı yani kaynağı bulmaktı. Belediyemize ait olan ve ileride proje olarak düşünmediğimiz bazı arsalarımızın satış kararını aldık. Tabi bu satış kararı meclisimizin onayı ile oldu. Bu vesileyle Adalet ve Kalkınma Partili, Milliyetçi Hareket Partili ve Cumhuriyet Halk Partili bütün meclis üyelerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Satış kararı aldığımız arsalarımızın bir kısmını sattık, şuanda hesabımızda köprümüzün parası da mevcuttur. 2,5 yıldır görevdeyiz. Tabi göreve geldikten sonra ortak amacımız Silifke'nin modern, gelişmiş ve hak ettiği bir kent haline gelmesidir" dedi.

4. köprü Silifke’nin trafiğini rahatlatacak

4. köprü Silifke’nin trafiğini rahatlatacak

4. köprü Silifke’nin trafiğini rahatlatacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber