Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 28 Ekim 2018 - 12:18 Yorum: 0

4 milyon çocuk "trafik dedektifi" oldu

İçişleri Bakanlığınca başlatılan "Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi" kapsamında bu yıl 700 bin çocuğa trafik güvenliği...

4 milyon çocuk  'trafik dedektifi' oldu

İçişleri Bakanlığınca başlatılan "Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi" kapsamında bu yıl 700 bin çocuğa trafik güvenliği eğitimi verildi. Yıl sonuna kadar bu sayıyı 1.5 milyona çıkarmaya hedefleyen Bakanlık, proje başladığı günden bugüne kadar ise 4 milyon 400 bin öğrencinin bu eğitimi almasını sağladı.

İçişleri Bakanlığınca, 03-17 yaş aralığındaki çocukların trafik kuralları konusunda bilgilendirilmeleri, aile bireylerinin trafik kazaları ile ilgili farkındalıklarının artırılması ve bu alanda kamuoyunun oluşturulması amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde OPET Petrolcülük A.Ş. sponsorluğunda "Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi" hayata geçirilmişti. Proje kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünce bu yıl yaklaşık 700 bin öğrenciye trafik güvenliği eğitimi verildi. Bakanlık, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar 1,5 milyon çocuğun trafik güvenliği eğitimi almasını hedefliyor.

Çocuklarda trafik güvenliği bilincini ve farkındalığını artırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında bugüne kadar yaklaşık 4 milyon 400 bin öğrenciye eğitim verildi. Bakanlık, köy ve kırsal alanlarındaki çocukların da bu eğitimlerden yararlanabilmesi amacıyla Jandarma Genel Komutanlığını projeye dahil etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber