Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 31 Mayıs 2016 - 08:48 Yorum: 0

4. Refleks Lokomotif Ödülleri Sahiplerini Buldu

Refleks Gazetesi'nin bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği "Refleks Lokomotif Ödülleri" sahiplerini buldu.

4. Refleks Lokomotif Ödülleri Sahiplerini Buldu

Refleks Gazetesi'nin bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği "Refleks Lokomotif Ödülleri" sahiplerini buldu.

Sheraton Adana Hotel'de Barış Avcı'nın sunumuyla düzenlenen ödül töreni müzik dinletisiyle başladı.

Törende konuşan Refleks Gazetesi İmtiyaz Sahibi Esra Özden, başarının 3 unsuru olduğuna dikkat çekerek bunların hayal, çılgınlık ve sevda olduğunu söyledi.

Tam 8 yıldır başarı öyküleri yazdıklarını belirten Özden, "Tamamında bu 3 unsur var. Önce hayal edilmiş, sonra risk alınmış, çılgınca adımlar atılmış ve en önemlisi her başarıda bir sevda masalı yaratılmış. Bugün başaranları ödüllendirmek için buradayız. Bu ülkeye, bu ülkenin insanlarına, sevdalı oldukları için başaranları alkışlamak için buradayız. Gelişmiş ülkelerin tamamının ortak özellikleri, üretimin gücüne koşulsuz inanıyorlar. Üretmezsek özgür olamayız. Üretmezsek refah içinde yaşayamayız bilinciyle çocukların ilköğretimine aşılıyor, tüm plan ve programlarını bu temel üzerine yükseltiyorlar. En büyük değeri insana ve doğaya veriyorlar. Hukuku ve demokrasiyi savunuyorlar. Ve bu prensipler içerisinde üretimin en önemli unsuru girişimcisine sahip çıkıyorlar. Bir şirketin alacakları için aracı olan bir ABD başkanını gördük mü? Gördük. Kendi ülkesinde üretim yapan bir uçak şirketine sipariş almak için ülke ziyaret eden bir Fransa Cumhurbaşkanı gördük mü? Gördük. Bir Alman başbakanının dünyanın her yerinde Alman ürünleri kullanılsın diye çaba sarf ettiğine tanık olduk mu? Olduk. Gelişmiş ülkelerin tamamında iş dünyasının çılgınlarına sahip çıkılıyor, destek veriliyor, teşvik ediliyor, ödüllendiriliyor. O devletlerin yöneticileri o ülkelerin yerel yöneticileri hatta vatandaşları kendi markalarına sıkı sıkı sarılıyor ve destek veriyorlar" diye konuştu.

"İŞ ADAMLARINA YEŞİL PASAPORT VERİLMELİ"

Refleks Gazetesi'nin 8 yıllık çalışmalarını ve girişimcilik öyküsünü anlatan Esra Özden, şöyle devam etti:

"8 yılın 8'inde de iş adamlarına yeşil pasaport verilmesi konusunda defalarca haber yapmışız. Teşviklerin iller ve ilçeler bazında spesifik ve rekabet unsuru yüksek şirketlere verilmesinin altını çizmişiz. Bölgesel kalkınmayı, bölgesel kalkınma planlarıyla belirlenen hedeflere gitmemiz gerektiğine vurgu yapmışız. Eğitim demişiz, AR-GE, katma değeri yüksek ürün demişiz, marka demişiz. İthal edilen ürünleri Türkiye'de üretebilmemiz için daha fazla teşvik demişiz. Bazıları yanıt bulmuş ama bazılarında hiçbir mesafe kat edememişiz. Çağrılarımızın bir çoğu anlamsız bölünme söylemleri arasında heder olup gitmiş. Taleplerimizin birçoğu siyasetin ekonomiden daha çok önem kazandığı günlere denk gelmiş. İddia ediyorum Türkiye'nin ilk 10 bin ihracatçı firmasının, yurt dışına çıkmak isteyen temsilcisine bugün yeşil pasaport verilsin yıl sonunda ihracat en az 30 artar."

"GİRİŞİMCİLERİMİZİ DÜNYAYLA BULUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Refleks Gazetesi İmtiyaz Sahibi Esra Özden, son 5 yıldır girişimcilik konusunda çalıştığını ve ABD'de aldığı eğitim ve incelemelerden sonra Girişimcilik Ekosistemi Derneği'ni (GED) kurduklarını vurgulayarak şu bilgileri aktardı:

"GED, yeni bir SİAD ya da yeni bir GİAD değil. Peki GED ne yapacak? GED, bu bölgede başta üniversite öğrencileri olmak üzere katma değeri yüksek olan, iş fikri olan girişimcileri bünyesine üye olarak kazandıracak. Ayrıca mentörlük yapabilecek CEO'ları, yönetim kurulu başkanlarını, genel müdürleri, iş dünyasının başarılı isimlerini onlarla buluşturacak. Melek yatırımcılar aramızda olacak fakat tüm bunlar yetmez. Kamu kurumunun özellikle bu alanda çalışan yöneticiler bizimle beraber olacak. Meslek odalarımızdan yöneticilerimiz olacak. Tüm bunları ve eko sistemi hep birlikte geliştireceğiz. Şimdiden Türkiye'nin her yerinden ilgi var. Genç girişimcilerimiz melek ve mentor olmak isteyen yatırımcılarımız üye olmaya başladı. Bu çerçevede toplantılara katılanlara çağrıda bulunuyoruz. Amacı bu bölgeden ve bu ülkeden Facebook gibi girişimlerin çıkmasını sağlayacak olan GED'le tanışın. Üye olun. Ayrıntılı bilgilere ise "ged.org.tr'den ulaşabilirsiniz. GED'le hep birlikte işbirliğiyle kendi girişimlerimizi kendi girişimcilerimizi dünyayla buluşturmak istiyoruz. Refleks olarak iş dünyasının sesi olmaya devam edeceğiz. İş dünyasını sevindiren, özendiren haberleri yapmaya devam edeceğiz. Girişimcinin ve yatırımların önündeki engelleri çözüm önerileriyle beraber sizlere ve ekonomik yönetimine iletmeye kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. Bugün olduğu gibi yanımızda olduğunuz sürece işe yarayan toplantılara lokomotif ödüllerine devam edeceğiz. Refleksi okumaya devam ettiğiniz sürece bu serüven hız kesmeyecek."

VALİ BÜYÜK: "ZENGİNLEŞME MÜCADELESİNE KATKI SAĞLAYACAK"

Adana Valisi Mustafa Büyük ise bu ödüllerin, iş dünyasının ihtiyaç duyulan kalkınma, zenginleşme mücadelesine de katkı sağlayacak bir çaba olduğunu belirterek, "Gazeteniz gerçekten benim de zevkle takip ettiğim, bölgeyi, ülkeyi ekonomi dünyasını anlamak için referans olan bir gazete. İyi ki varsınız, iyi ki bu şehre emek, katkı sağlıyorsunuz. İyi ki fedakarlıkta bulunarak, kendi ailenizden, işinizden feragat ederek bu şehirde bir birlik ruhu bir sinerji ve geleceğe daha ümitle bakan bir ortam oluşturuyorsunuz. İyi ki varsınız. Bu gayretiniz geleceğe daha da güzel bir şekilde yansır. Hep beraberce mutlu bir topluluk, daha zengin daha güzel bir Adana'yı hep beraberce gerçekleştirmiş oluruz" şeklinde konuştu.

YILIN İŞADAMI SÜTCÜ: "50 YAŞINI GEÇTİM HALA BİLGİYE AÇIM"

Yılın İş Adamı ödülünü alan Bekir Sütcü de 3 kızıyla birlikte sahneye çıkarak, "50 yaşını geçtim, hala bilgiye açım diyorum. Öğrenmenin yaşı yok. Bin 100 kişilik çalışanlardan oluşan ailemize şunu söylüyoruz; bir toplumda bir cemiyette size "nerede çalışıyorsunuz" dediklerinde göğsünüz kabarık, "Abdioğulları'nda" demenizi istiyorum. Belki de içerisinde bin tane maddeyi taşır. İkinci hedefimiz ise ailemize çoluğumuza çocuğumuza. Abdioğulları ticarette 2. nesiliz. Rahmetli babamızın yanında yetiştik. 50 yılı devirdik. Acaba hayal ediyorum, ilk hedefim Abdioğulları bir 100 yılı devirsin mi? 2. nesil 3. nesile, yüzde 5'ler gibi bir rakamlar kalıyor. Ben de Abdioğulları'nı o yüzde 3'lük, 5'lik dilimlerde olsun istiyorum. Bunun için de çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ödül törenine, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek, ve Refleks Gazetesi ortağı Mehmet Uluğtürkan ile gazete ekibi katıldı.

4. REFLEKS LOKOMOTİF ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

4. Refleks Lokomotif Ödülleri'nin sahipleri ise şu şekilde:

"Yılın İş Adamı: Bekir Sütcü (Abdioğulları A.Ş)

Yılın Genç İş adamı: Ömer Faruk Sakarya (Bor inşaat)

Yılın İş Kadını: Zeynep Madenci (Madenci Kahve)

Yılın Genç İş Kadını Ayşegül Yüceli (Artema)

Yılın Profesyonel Yöneticisi: Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik

Yılın Girişimcisi: Hilal Aksöz

Yılın İhracatçısı: Güney Çelik Hasır

Yılın İnovatif Şirketi: Expel İlaç

Yılın Kobisi: CTN Makina

Yılın Markası: Groseri

Yılın İş Dünyası Sivil Toplum Kuruluşu: Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER)

Bölgesel İşbirliğine Katkı: Çukurova SİFED

Yılın En Sosyal Şirketi: Kastamonu Entegre".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber