Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 07 Temmuz 2022 - 09:58 Yorum: 0

4 tonluk dev dondurma

Kahramanmaraş'ta günde 135 ton dondurma üreten Alpedo dondurma, hazırladığı 4 tonluk dev dondurmayı vinçle kaldırdı.

4 tonluk dev dondurma

Kahramanmaraş'ta günde 135 ton dondurma üreten Alpedo dondurma, hazırladığı 4 tonluk dev dondurmayı vinçle kaldırdı. Elektrikli testereyle kesilmeyle çalışılan dondurma baltayla küçük parçalara ayrılarak vatandaşlara ikram edildi.

Yaz mevsimiyle birlikte üretiminin arttığı Kahramanmaraş'ta, dondurma üreticisi Alpedo, hazırladığı dev dondurma ve dev tatlı porsiyonu ile dikkat çekti.

Yaklaşık 4 tonluk dev dondurma, tır yardımıyla Kervanhan Tesislerine getirildi. Tırın içinden onlarca personelin yardımıyla çıkarılan dondurma vince asılarak tesisin bahçesine indirildi. Dondurmayı elektrikli testere ve hızar makinası ile kesmeye çalışan çalışanlar, balta yardımıyla dondurmayı küçük dilimlere ayırdı.

Tesislerinde günlük 135 ton dondurma ürettiklerini söyleyen Alpedo - Kervan Lezzetler Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Mustafa Pekel, "Yaklaşık 4 tonluk dev dondurmayı işletmemizde hazırladık. Tır yardımıyla getirip 10 tonluk vinç yardımıyla astık. Bu dondurmamızı yalnızca yapabilen biziz. Özel bir salebi var ve bu sanatkarlığı ile birleştirdiğimizde ortaya şaheser çıktı. Dondurmayı kesmek için testere kullandık, balta kullandık kesemedik. Daha sonra hızar makinası kullandık o da kilitlendi. Sonra doğal yollarla küçük küçük keserek vatandaşlara ikram ettik. Ayrıca büyük bir porsiyon ürettik ve 1 metre 20 santimlik dev bir havuç dilimi yaptık. Havuç dilimi tatlısı 6 kilogram. Biz Alpedo olarak günlük 135 ton dondurma üretiyoruz. Dünyanın dört bir tarafına yolluyoruz. Amerika, Kanada ve Afrika ülkelerine dondurmamızı gönderiyoruz" dedi.

Dev dondurma yoldan geçen vatandaşlarında dikkatini çekti. Dondurmayı görmek isteyen kimi vatandaş fotoğraf çekti, kimisi de dondurmadan yeme imkanı buldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber