Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 16 Ekim 2016 - 10:53 Yorum: 0

40 otizmli gençten muhteşem konser

Sanatın önündeki engelleri kaldırmak ve sosyal projeler ile dezavantajlı gençleri topluma kazandırmak amacıyla el ele veren Karşıyaka Belediyesi ve İzmir...

40 otizmli gençten muhteşem konser

Sanatın önündeki engelleri kaldırmak ve sosyal projeler ile dezavantajlı gençleri topluma kazandırmak amacıyla el ele veren Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Otizm Derneği Orkestrası ve Korosu, 40 otizmli gencin sahne aldığı muhteşem bir konsere imza attı. Gecenin sunuculuğunu, Karşıyakalı ünlü oyuncu Yiğit Özşener yaptı.

Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosundaki etkinliğe yüzlerce Karşıyakalı katıldı. Sadece otizmlilerden oluşturulan, 40 kişi ile alanında dünyanın en büyük orkestrası olarak kabul edilen İZOT Orkestrası ve Korosu, Yeşilçam müziklerini seslendirdi. Geçtiğimiz haftalarda yaşamını yitiren Tarık Akan başta olmak üzere, Yeşilçam'ın unutulmaz isimleri de bu konser ile anıldı. Şarkıları ve sahne performanslarını Uzman Müzik Öğretmeni Şef Orçun Berrakçay hazırladı, 5 gönüllü eğitmen de eşlik etti.

"Engelleri kaldırıyoruz"

Renkli görüntülere sahne olan konser sonrasında otizmli gençler ayakta alkışlandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Koroyu bugün olduğu gibi bundan sonra da destekleyeceğiz. Gençlerimizin mutluluğu için, önlerindeki engelleri kaldırmak bizim temel görevimiz" dedi.

"Hedef dünyaya açılmak"

İzmir Otizm Derneği Başkanı Ergin Güngör, "Konseri yapmaktaki amacımız çocuklarımızın müzik yardımı ile gelişimlerini tamamlamaktı. Umarım yakında bu konserlerimizi sadece Türkiye'de değil, dünya çapında da yaparız" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber