Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 02 Eylül 2014 - 18:28 Yorum: 0

40. Ulusal Fizyoloji Kongresi

ERÜ'nün ev sahipliği yaptığı kongrede, 199 poster ve 219 bildiri sunulacak

40. Ulusal Fizyoloji Kongresi

KAYSERİ (AA) - Türk Fizyoloji Derneği ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanlığınca düzenlenen 40. Ulusal Fizyoloji Kongresi başladı.

ERÜ Fizyoloji Anabilim Dalı ve Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Asuman Gölgeli, Sabancı Kültür Merkezi'nde başlayan ve 4 gün sürecek kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, 5 konferans, 4 panel ve 1 atölye çalışmasının gerçekleştirileceğini söyledi.

Kongreye 28 yıl sonra ev sahipliği yapmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gölgeli, kongreye bu yıl 246 özet başvurunun sunulduğunu, bilim kurulunun değerlendirmesi sonucu 199 poster, 20'si sözlü 219 bildirinin kabul edildiğini dile getirdi.

Gölgeli, kongrede bu yıl en iyi üç sözlü sunum ödülünü ve en iyi 3 poster sunum ödülünü belirlemek için oturum başkanlarının puanlama yapacağını ifade etti.

Kongrede yurt dışından gelen bilim insanları da sunum yapacak. 6 Eylül'de sona erecek kongre kapsamında, katılımcılara Kayseri'nin tarihi ve turistik mekanları ile Kapadokya bölgesine gezi düzenlenerek tanıtım yapılacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber