Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 22 Ekim 2014 - 11:33 Yorum: 0

40. Ulusal Hematoloji Kongresi

Türk Hematolji Derneğince Antalya'da düzenlenen kongrede hematoloji alanındaki yenilik ve gelişmeler değerlendirilecek

40. Ulusal Hematoloji Kongresi

ANTALYA (AA) - Türk Hematoloji Derneği tarafından düzenlenen 40. Ulusal Hematoloji Kongresi, Antalya'da başladı.

Belek Turizm Bölgesindeki bir otelde düzenlenen kongreye, Uluslararası Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emin Kansu, Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Teoman Soysal ile dernek üyeleri ve yurt içi ve dışından çok sayıda bilim insanı katıldı.

Prof. Dr. Soysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongre kapsamında 15 bilimsel oturum, yedi uydu sempozyumu, beş uzmanı ile tanışın sempozyumu, 12 sözlü sunu oturumu ve uluslararası derneklerle ortak oturumlar gerçekleştirileceğini belirtti.

Kongre kapsamında eğitim oturumlarının da yer alacağını ifade eden Soysal, "Önceki yıl başlattığımız 'Türk Kanı Bilim Ağı' projemiz ile ülkemizde gerçekleştirilen çok merkezli çalışmaların sunumlarına bu yıl da kongremizde zaman ayırdık" dedi.

Soysal, kongrede düzenlenecek Hematolojik Yeterlilik Sınavı'na hematoloji eğitimi alan genç meslektaşlarının ve yeni hematolog olanların katılımlarının beklediklerini anlatarak, sınavda kişilerin kendilerini test etme imkanı bulacaklarını vurguladı.

Kongrede, 12 bilimsel alt komite için yeni başkanlar seçeceklerini bildiren Soysal, tüm katılımcıların verecekleri oylarla kongre sonunda yeni başkanların belli olacağını söyledi.

Soysal, kongre sonunda Ulusal Hematoloji Kongresi bildiri ödül töreni ve Türk Hematoloji Okulu mezuniyet töreni düzenleneceğini kaydetti.

- 13 Ekim Dünya Tromboz günü

 Türk Hematoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir de kongrelerinde önceden Türkiye'deki hiçbir bilimsel etkinliğe katılmayan İnternational Society on Thrombosis and Haemostasis (ISTH) derneği ile işbirliğinde bilimler oturumlar düzenleyeceklerini bldirdi.

ISTH'nin, ulusal ve yerel organizasyonlar ile tromboza karşı farkındalığı arttırmak amacıyla 13 Ekim'i Dünya Tromboz Günü ilan ettiğini ifade eden Demir, "Tromboz, dünyada en sık görülen 3 ölümcül kalp-damar hastalıklarının ortak mekanizmasında ve bu hastalıkların oluşumunda yer alan sessiz bir klinik tablodur" diye konuştu.

Demir, söz konusu gün kapsamında Türk Hematoloji Derneği tarafından basın açıklaması yapıldığını, etkinlikler düzenlendiğini kaydetti.

Kongre, 24 Ekim'de sona erecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber