Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 02 Aralık 2016 - 18:28 Yorum: 0

400 yataklı devlet hastanesinde 6.5’luk deprem tatbikatı

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde, 100 kişilik ekiple yapılan 6.5 şiddetli deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

400 yataklı devlet hastanesinde 6.5’luk deprem tatbikatı

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde, 100 kişilik ekiple yapılan 6.5 şiddetli deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Edirne'de bulunan 400 yataklı Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AFAD, Edirne Belediyesi İtfaiyesi ve hastane personelinden oluşan 100 kişilik ekiple gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı nefes kesti.

UMKE, Edirne Afet ve Durum Müdürlüğü, Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı personel ve hastane personelinden oluşan 100 kişilik ekiple gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı.

6.5 şiddetinde deprem ve yangın

Acil durum senaryosu gereği merkez üssü Saros Körfezi'nde meydana gelen ve 38 saniye süren 6.5 şiddetindeki deprem sonrası hastane mutfağında meydana gelen yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, UMKE ve AFAD'la koordineli olarak hastanede mağdur olan yaralıları ve yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastaları, hastane dışında kurulan sahra hastanelerine sorunsuz bir şekilde nakil etti.

Tatbikatta, yangın ve deprem durumunda öncelikle yangının söndürülmesi ve yatay tahliyenin mümkün olmadığı yataklı servislerde dikey tahliye yapılarak hastaların güvenli bölgeye nakillerinin sağlanması amaçlanırken ameliyathane, yoğun bakım ve diğer serviste yatan hastalar, ekipler tarafından önce kurtarıldı, sonra da tedavi edildi.

"Afetlere karşı hazırlıklıyız"

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Sivil Savunma Amiri Günnur Çetinler, hastane afet planı kapsamında yılda belirli periyodlarda bu tür tatbikatlar gerçekleştirdiklerini belirterek, ekiplerle birlikte koordineli olarak olası bir afete hazırlıklarının maksimum ölçüde hazır olduklarını belirtti.

Tatbikat sırasında hastanede bulunan bazı vatandaşlar da sirenler eşliğinde hastane bahçesine giren itfaiye ve ambulansı gerçek vaka zannederek kısa süreli bir panik yaşadı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber