Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 23 Nisan 2018 - 14:28 Yorum: 0

41 ülkeden 1000 çocuk 23 Nisan coşkusunu Kocaeli’de yaşadı

Dünyanın 41 ülkesinden gelen 1000 çocuk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivalinde doyasıya eğlendi.

41 ülkeden 1000 çocuk 23 Nisan coşkusunu Kocaeli’de yaşadı

Dünyanın 41 ülkesinden gelen 1000 çocuk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivalinde doyasıya eğlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Kocaeli'nde de coşkuyla kutlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Kocaeli 23 Nisan Çocuk Festivali 3 gün boyunca Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde devam etti. 3 gün boyunca fuar alanında kurulan 26 ayrı stantta çocuklar doyasıya vakit geçirdi. 3'üncü günün sonunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 41 ülkeden gelen dünya çocukları ile beraber kutlandı. Kocaeli Uluslararası fuar alanında gerçekleşen etkinliğe Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, Cumhuriyet Başsacvısı Mehmet Ali Kurt, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Kutlamalarda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan ve 300 çocuğun yer aldığı koro tarafından seslendirilen şarkılar, dinleyiciler tarafından beğeniyle dinlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlanan törenin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik yaptı. 23 Nisan'ın önemini ve anlamı hakkında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, "23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepinize kutlu olsun. 23 Nisan milli şuurun, milli düşüncenin millet hayatına girişinin tarihidir. 19 Mayıs'ta başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanı ile sonuçlanan sürecin önemli bir dönüm noktasıdır. 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak önemli kararlar alınmış ve Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan milli mücadele savaşı sonuca ulaştırılmıştır. Büyük bir coşkuyla kutladığımız bu bayramın Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmesi şüphesiz büyük anlam ifade etmektedir. Onlara karşı duyulan güvenin ve sevginin bir göstergesi olmasının yanında geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın, en iyi yetişmesi konusundaki sorumluluklarımızı da göler önüne taşımaktadır" dedi.

Konuşmanın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Bilge Şehir Kocaeli Yarışmasında dereceye giren katılımcılara il protokolü tarafından ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından ilk okul öğrencisi tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiir okundu. Programın devamında ise Kocaeli Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü Çocuk Korosu, Kocaeli Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü Çok Sesli Çocuk Korosu ile Kocaeli'nde faaliyet gösteren ilk öğretim okulu öğrencilerinin yörelere has halk oyunları sahnelendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber