Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Yerel 10 Eylül 2016 - 17:33 Yorum: 0

42. Ulusal Fizyoloji Kongresi sona erdi

Düzce Üniversitesinin ev sahipliğinde Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı ile Türk Fizyolojik Bilimler (TFBD) Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen "Türk...

42. Ulusal Fizyoloji Kongresi sona erdi

Düzce Üniversitesinin ev sahipliğinde Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı ile Türk Fizyolojik Bilimler (TFBD) Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen "Türk Fizyolojik Bilimler Derneği 42. Ulusal Fizyoloji Kongresi" sona erdi.

Ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil'in açılış konferansını verdiği 42. Ulusal Fizyoloji Kongresi, ikinci ve üçüncü günde düzenlenen sempozyum, konferans, sözlü ve poster sunumları ile devam etti. Kongre'nin dördüncü ve son gününde, TFBD 2016 Genç Araştırıcı Ödülü ile Poster Sunumu Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül töreni öncesi bir konuşma gerçekleştiren Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç, "Geri bildirimlerden bilimsel düzeyi yüksek, sosyal içeriği olabildiğince günümüz psikolojisi ve koşullarında tatminkar diyebileceğimiz bir kongre yaşadık. Her tür katkı değerlendirilmeye alınıyor ve bir sonraki etkinlikte yerini buluyor. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç'ın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Kongre kapsamında TFBD 2016 "Genç Araştırıcı Ödülü"nü Mustafa Çağlar Beker kazanırken, Ahmet Burak Çağlayan ile Gökhan Arslan "Poster Sunumu Birincilik Ödülü"nü, Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Yılmaz'ın elinden aldı. Üniversitenin Arş. Gör. Ersin Beyazçiçek, "Poster Sunumu İkincilik Ödülü"nü kazanma başarısı gösterirken Hatice Solak da "Poster Sunumu İkincilik Ödülü"nü kazandı. Burçin Altınbaş, Dilek Özbeyli ve Süleyman Sandal ise "Poster Sunumu Üçüncülük Ödülleri"nin sahibi oldular. Düzenleme Kurulu Üyelerine teşekkür belgelerinin takdimiyle sona eren ödül töreni sonrasında 42. Ulusal Fizyoloji Kongresi'nin kapanışı gerçekleştirildi.

Kapanış programının ardından Üniversitenin Cumhuriyet Konferans Salonu'nda Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Düzenlenen kurslarla genç fizyologlara teorik ve uygulamalı eğitim fırsatının sunulduğu Kongrede; Uluslararası katılımlı konferanslar, konu odaklı ve araştırma bulguları sunulan çok sayıda sempozyum, Fizyoloji Anabilim Dalı'na ilişkin güncel konuların alanında uzman akademisyen ve araştırmacılarca tartışıldığı paneller ile sözlü ve poster sunumları gerçekleştirildi.

Kongre'de, geleceğin fizyologları olacak öğrenciler ve genç fizyologlar, her biri kendi branşında uzman bilim insanları ile etkileşim imkanı elde ederek, gerek ulusal gerekse uluslararası bilim alanıyla ilgili farklı bakış açıları kazandılar.

Hem Türkçe hem de İngilizce hazırlanan ve Kongre'ye sunulan bildiri özetlerinden İngilizce hazırlananların; FEPS'in uluslararası prestijli bilimsel dergisi ActaPhysiologica'da "supplement" olarak yayınlanladığı ve ActaPhysiologica'nın web sitesinde görülebildiği Kongrede, konuyla ilgili çalışmalar paylaşılarak Fizyoloji alanının Ülkemizde gelişmesine önemli katkılar sağlandı.

"Türk Fizyolojik Bilimler Derneği 42. Ulusal Fizyoloji Kongresi"; katılımcılar ve davetli misafirler için tarihi mekanları, denizi, sahilleri, yaylaları, ormanları ve şelaleleriyle mavi ve yeşilin kucaklaştığı saklı bir cennet olan Düzce'ye düzenlenen gezi programının ardından sona erdi.

42. Ulusal Fizyoloji Kongresi sona erdi

42. Ulusal Fizyoloji Kongresi sona erdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber