Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 31 Ağustos 2014 - 13:43 Yorum: 0

42. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali

Festivalde düzenlenen "Laz böreği yapma", "çay toplama", "fındık ayıklama", "hamsili ekmek yapma", "odun kesme" ve "tahta biçme" yarışmalarında, ilginç görüntüler ortaya çıktı

42. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali

ARTVİN (AA) - Artvin'in Arhavi ilçesinde düzenlenen 42. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali'ndeki yarışmalar, renkli görüntülere sahne oldu.

İlçede önceki gün başlayan festival kapsamında, İnönü Bulvarı'nda "Laz böreği yapma", "fındık ayıklama", "hamsili ekmek yapma", "aykırı hızarla odun kesme", "mısır ayıklama", "halat çekme", "çay toplama" ve "dik hızarla tahta biçme" gibi çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Çekişmeli geçen yarışmalarda, ilginç görüntüler ortaya çıktı. Yarışmalarda dereceye girenlere altın, ütü, televizyon ve fırın gibi çeşitli hediyeler ile katılım belgesi verildi.

Festivalde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Güney Kore, Sırbistan, Gürcistan ve Slovenya ile bazı illerden gelen halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Etkinlikleri, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu ve vatandaşlar izledi.

Kano ve yüzme yarışlarının yapılacağı festival, sanatçılar Hande Yener ve Aydın Kurtoğlu'nun konseriyle sona erecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber