Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:11 Bakan Yerlikaya: “İnterpol’ün kırmızı ve sarı bültenle aradığı Kazakistan u...08:05 İstanbul’da düzenlenen "MAHZEN-27" operasyonuyla hakkında İnterpol’ün kırmı...04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü23:35 Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti23:27 Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı23:06 Arazide kalp krizi geçiren emekli güvenlik korucusu hayatını kaybetti23:01 Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletler...
Teknoloji 01 Nisan 2016 - 09:00 Yorum: 0

4,5g İle İlk Görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bilgi yollarını karayoluna benzetecek olursak, bu ihale ile vat..

4,5g İle İlk Görüşme

ANKARA (İHA) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bilgi yollarını karayoluna benzetecek olursak, bu ihale ile vatandaşlarımız tek şeritli bir yol yerine, artık 5 şeritli bir otobanın konforuna kavuşmuş oluyor. Bugün itibarıyla, ilk etapta 81 ilimizin şehir merkezlerinden başlamak üzere, vatandaşlarımız 10 kat daha hızlı internet hizmeti sunacak olan 4,5G hizmeti ile tanışıyor” dedi.
4,5G’nin hizmete başlaması nedeniyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) tören düzenlendi. 4,5G ile ilk görüşme ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım arasında gerçekleştirildi. Bakan Yıldırım, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “4,5G telefon hizmetinin ilk ‘alo’sunu sizinle gerçekleştiriyoruz. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyorum’ diye hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Binali Yıldırımı tebrik ederek, “4,5G yetkilendirme törenine şahsen katılmış ve yetkilendirmeleri işletmecilere bizzat vermiştik. Bu defa ise hizmetin başlangıç törenine 4,5G’ye uygun bir katılım yapalım dedik” diye cevap verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmede şunları ifade etti:
“Ülkemiz ve yerli üretimimiz adına atılan en küçük adımın dahi değerli gelişmelere sebep olacağını biliyor, bu yöndeki çalışmaları gönülden destekliyorum. Bugün hizmete sunulan 4,5G hizmetinin aziz vatandaşlarımız ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Bu hizmetlerin ülkemizde yerli ürün kullanılması şartıyla hayata geçirilmiş olmasını ayrıca önemli görüyorum.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, mobil abone sayısının 2003 yılında yaklaşık 28 milyon iken, bugün 74 milyona yaklaştığını, 2009 yılında sunulmaya başlanılan mobil geniş bant internet abone sayısının 41 milyonu bulduğunu dile getirdi. Mobil hizmetlere artan talebin, yeni ihtiyaçları ve beklentileri beraberinde getirdiğini kaydeden Erdoğan, “Mevcut teknolojilere göre daha kaliteli iletişim ve erişim imkanı sağlayan yeni nesil mobil hizmetlerin, ülkemizde de sunulmasına karar verdik. 26 Ağustos 2015 tarihinde 4,5G yetkilendirme ihalesi gerçekleştirildi. Siyasi istikrara duyulan güvenin neticesinde, 7,4 milyar TL muhammen bedelle çıkılan ihalede 12,9 milyar lira gibi bir rakam oluştu. Bilgi yollarını karayoluna benzetecek olursak, bu ihale ile vatandaşlarımız tek şeritli bir yol yerine, artık 5 şeritli bir otobanın konforuna kavuşmuş oluyor. Bugün itibarıyla, ilk etapta 81 ilimizin şehir merkezlerinden başlamak üzere, vatandaşlarımız 10 kat daha hızlı internet hizmeti sunacak olan 4,5G hizmeti ile tanışıyor. Bu hizmet, belirlenen bir takvim dahilinde nüfusumuzun tamamına ulaştırılacak. Ayrıca, bölünmüş kara yollarında, tren hatlarında ve tünellerde de vatandaşlarımız 4,5G hizmetinden yararlanabilecek.”
Sabit ve mobil internet abonesinin 50 milyonu aştığını belirten Erdoğan, “Bugün sabit ve mobil internet abone sayısı toplamda 50 milyonu aşmış durumda. Gelişmeler olumlu olmakla birlikte, bu hizmetin verimli ve faydalı bir şekilde kullanılması gerektiğini de hatırlatmak istiyorum” değerlendirmelerinde bulundu.
“ÜLKEMİZİN 5G LİGİNE İLK TAŞINAN ÜLKELERDEN BİRİ OLACAĞINA İNANIYORUM”
Bir sonraki adımının 5G teknolojisi olduğunu, mobil sektörde esas dönüşümün 5G teknolojisiyle yaşanacağını dile getiren Erdoğan, “İşletmecilerimizin ve üreticilerimizin, ilgili kamu kurumlarımızla birlikte çalışmalarına aralıksız devam etmeleri gerekiyor. Ülkemizin 5G ligine ilk taşınan ülkelerden biri olacağına inanıyorum. Elektronik haberleşme sektöründe de, savunma sanayimizde olduğu gibi, yerli üretimin ve yerli ürün kullanımının milli bir mesele olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber