Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Mart 2015 - 15:38 Yorum: 0

475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali

Festival, 21 Mart'ta geleneksel mesir macunu karma töreniyle başlayacak

475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali

MANİSA (AA) - Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, bu yıl 475'inci kez kutlanacak Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin, 21 Mart'ta mesir macunu karma töreniyle başlayacağını söyledi. 

Tanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada bu yıl Nevruz kutlamalarıyla birlikte yapılacak olan karma töreninin ardından festival etkinliklerinin 21-26 Nisan tarihleri arasında yapılacağını dile getirdi.

 21 Mart günü Cumhuriyet Meydanı'ndaki Nevruz kutlamalarının ardından Sultan Cami Bimarhanesi'nde temsili karma töreninin yapılacağını açıklayan Tanık, mesir macununun yapımına başlandığını ifade etti.

Tanık, geçtiğimiz yıl geleneksel saçım töreninde Sultan Cami kubbe ve şerefeleri ile çevredeki evlerin balkon ve çatıları olmak üzere 33 noktadan 5 ton mesir macunu saçımı yapıldığını da belirterek bu yıl daha fazla noktadan 6 ton mesir macunu saçılacağını da sözlerine ekledi. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber