Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 26 Mart 2015 - 16:43 Yorum: 0

"4'üncü Karacabey Tarım Fuarı" açıldı

BURSA (AA) - Karacabey ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Tarım Fuarı", 200 firmanın katılımıyla 12 bin metrekare kapalı alanda açıldı.Fuarın açılışında konuşan Bursa Büyükşehir...

'4'üncü Karacabey Tarım Fuarı' açıldı

BURSA (AA) - Karacabey ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Tarım Fuarı", 200 firmanın katılımıyla 12 bin metrekare kapalı alanda açıldı.

Fuarın açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni Büyükşehir Yasası kapsamında her zaman tarım kesiminin yanında olmaya başladıklarını söyledi.

Daha önce üreticilere 400 arı kovanı dağıtıp gereksiz tarımsal ilaç kullanımının önlenmesi amacıyla 5 ilçeye erken uyarı sistemleri kurduklarını, ürün kurutma alanları ve arazi yollarının düzenlenmesi çalışmalarıyla çiftçinin her zaman yanında olduğunu gösterdiklerini vurgulayan Altepe, şöyle konuştu:

"Köyden kente göçün önlenmesi ancak kırsal kalkınmayla sağlanabilir. Bu amaçla sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen Keles'e kurduğumuz süt fabrikası ile tarım ve hayvancılığa verdiğimiz önemi gösterdik. Büyükşehir Yasasının ardından doğrudan sorumluluk alanımıza giren kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Tarım AŞ gibi birimleri kurup aktif olarak bu alanda çalışmaya başladık. Ağır geçen kış şartlarında zarar gören çiftçilerimize gereken desteği vereceğimizi söylemiştik. Kısa zamanda tespitlerimizi tamamlayıp ilk etapta belirlenen 24 çiftçimize koyun ve yem dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Desteklerimiz bunlarla sınırlı kalmayacak. Ürün kalitesinin artırılması, depolanması, ambalajlanması ve marka ürünler olarak pazarlanması noktasında da çalışmalarımız devam ediyor. Bugün 26 dalda Türkiye’ye örnek olan Bursa’nın kırsal kalkınma da örnek olması için gerekli tüm yatırımlarımızı bir bir hayata geçireceğiz."

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve sektör temsilcilerinin katıldığı tören, stantların gezilmesiyle sona erdi.

ETİKETLER: fuar
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber