Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mayıs 2016 - 09:48 Yorum: 0

5 Adet Dijital Ritim Holter Cihazı Hizmete Girdi

Bandırma Devlet Hastanesine alınan 5 adet "Dijital Ritim Holter Cihazı" hizmete girdi.

5 Adet Dijital Ritim Holter Cihazı Hizmete Girdi

Bandırma Devlet Hastanesine alınan 5 adet "Dijital Ritim Holter Cihazı" hizmete girdi.

Bandırma Devlet Hastanesi Devlet Hastanesi Yönetici Başhekimi Uz.Dr. Muzaffer Şenveli, "Bizler hastane yönetimi olarak görevi geldiğimiz günden bu yana, sağlık personeli ve hekim kadrosundaki eksikliklerimizin yanında, tıbbi cihaz yönünden de eksikliklerimizi gidermenin gayreti içinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Hastalarımız inşallah alınan bu Dijital Ritim Holter cihazlarının hizmete girmesi ile birlikte artık çevre illere ve başka sağlık kuruluşlarına gitme gereksinimi duymadan, yerinde tetkiklerinin yapılarak tedavilerini olabilecekler. Kardiyoloji Polikliniğimizde bulunan eforlu ekg, eko kardiyografi cihazlarının yanına 5 adet 3 kanallı dijital sistem ritim holter cihazlarının da alınması ve hizmete girmesi ile bu klinikte cihaz eksiğimiz kalmamıştır" dedi.

Şenveli, "Dijital Ritim holter cihazı ise ritim bozukluklarını düşündürecek çarpıntı, bayılma şikâyetlerini tespit etmede, ritim veya damar hastalıklarında tedavinin izlenmesinde, kalp atımlarının uzun süreli kayıt edilmesi ile ritim bozuklukları ve gün içinde kalp hızının en yüksek en düşük değerleri saptanabilir, böylece en uygun tedavi şekli uygulanır. Kişi günlük normal yaşamını sürdürürken cihaz planlanan zaman boyunca kalp elektrosunu kaybeder. Süre sonunda cihaz çıkarılarak alınan kayıtlar bilgisayarda analiz edilir. Bu alet sayesinde muayene sırasında görülmeyen fakat gün içerisinde kısa süreli olup geçen çarpıntılar, göğüs ağrıları, baygınlık hissi gibi kalpten kaynaklanan tüm ritm bozuklukları tespit edilebilir" açıklamasını yaptı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber