Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 20 Kasım 2015 - 10:03 Yorum: 0

5 adımda rüyanızı nasıl kontrol edebilirsiniz?

Wake induced lucid dream (WILD) tekniği zihniniz uyanıkken bedeninizin uyumasına imkan veriyor.

5 adımda rüyanızı nasıl kontrol edebilirsiniz?

Wake induced lucid dream (WILD) tekniği zihniniz uyanıkken bedeninizin uyumasına imkan veriyor. Bu teknikte odaklanarak, kendinizi ayık kalmaya konsantre ederek bedeninizin uykuya dalmasını sağlayabilirsiniz. Kaslarınız çalışmayı bırakıyor ve beden sıcaklığınız düşüyor. Beden uyuyor olmasına rağmen, zihniniz açık kaldığı için rüyada ayık kalabiliyorsunuz. Başka bir deyişle rüyayı kendinizi yaratabiliyorsunuz. Lucid dreaming diye adlandırılan bu durumu kontrol edilebilir rüya olarak algılayabiliriz.

5 adımda rüyanızı nasıl kontrol edebilirsiniz?Rüyalarınızı kontrol etmeniz imkansız değil

Kontrol edilebilir rüyayı nasıl uygulayabilirsiniz?

Öncelikle bunu tatbik edebilmeniz için ayık kalmanız gerekiyor. Yatağa gitmeden bir saat önce başlayın. Bundan önce de kontrol edilebilir rüya hakkında makaleler ya da yazılar okuyabilirsiniz.
Bu bir saat boyunca, hiçbir şey yemeyin, içmeyin ve televizyona ya da bilgisayara bakmayın. Bu bir saat boyunca tamamen rahatlamaya çalışın. Eğer varsa not defterinizden eski rüyalarınıza dair bir şeyler okuyun. Bu sizin iyice odaklanmanıza sebep olabilir.

Bunları yaptıktan sonra, belki birkaç nefes egzersizi de yapabilirsiniz. Artık tamamen rahatladığınıza göre, odadaki bütün ışıkları söndürün. Oda sıcaklığı optimum seviyede olsun ve odada herhangi bir ses olmamasına dikkat edin.

1. Uzanın ve rahatlayın

Yatağa uzanın ve uyumanız için normalde ne gerekiyorsa hepsini hazır edin. Özellikle rüya esnasında hareket etmemeniz gerekiyor. Yataktaki duruş şeklinizi buna göre ayarlayın.

Ayrıca odanızı son bir defa kontrol edin. Işıkları ve sesi de gözden geçirin ve rahatlamaya koyulun. Aklınızda hiçbir şey olmamasına dikkat edin. Herkesin uyumadan önce aklına türlü türlü şeyler gelir. Bu sefer operasyonun başarılı olabilmesi için hiçbir şey düşünmemeniz gerekiyor. Kısaca, aklınıza gelen ne varsa onları bir şekilde unutmaya çalışın.

2. Kaslarınızı rahatlatın

Şimdi sıra kaslarınıza geldi. Bedeninizin bütün parçalarını rahatlatmaya çalışın. Buna en küçük parçalar da dahil olsun. Özellikle bütün kaslarınızın rahatlamış olması çok önemli.

3. Nefesinizi kontrol edin ve kalp atışlarınızı hissedin

Kaslarınız da rahatladığına göre, nefesinize odaklanabilirsiniz. Nefesinizi hissetmeye çalışın. Ve unutmayın, burada derin derin nefes almanız gerekiyor. Nefesinizle beraber kalp atışlarınızı da hissedin.

4. Gözünüzde bazı şeyleri canlandırın ve sesler duymaya çalışın

5 adımda rüyanızı nasıl kontrol edebilirsiniz?Bedeniniz uyurken zihniniz ayık kalabilir

Bir önceki aşamalarda en az 20 dakika harcadığınızdan emin olun. Rahatla bu teknik için çok önemlidir. Şimdi ise, bir şeyleri hayal etmeniz gerekiyor. Ortada bir şekil yokken unu zihninizde canlandırabilmeniz gerekiyor.

Önce bir daireyle başlayın. Daire sizin için tamamen göründüğünde onu hemen unutun. Sonra tekrar hatırlayın ve bu daireden başka şekiller çıkarmaya çalışın. Sonra bu şekillerle oynamaya başlayın. Onları renklendirin.

Artık daha karmaşık şeyler görmeye çalışın. Mesela bir plajı hayal edin. Ancak bunu yaparken çok temel şeyleri hayal edin. Ağaç, deniz, plaj olsun. İşi çok fazla da karışık hale getirmeyin.

Burada önemli olan nokta, sizin bunları görmenizde yatıyor. Sanki o plaj gerçekten oradaymış da, siz ona bakıyormuşsunuz gibi bir pozisyon alın.

5. Kendinizi uykunun kollarına bırakın

Artık kendinizi bu çevrenin içine bırakabilirsiniz. Ellerinizi ayaklarını kontrol edin mesela, ya da çevrenizde, arkanızda ne olduğu görmek için dönün. Sıcaklığı hissetmeye çalışın ve ortamdaki müziği dinleyin.

Artık kontrollü rüyanın içerisindesiniz. Gördükleriniz tamamen kafanızın içerisinde gerçekleşiyor. Kontrollü rüyanın içinde yapılan en büyük hata, “Rüya görüyorum.” Diye bağırmaktır. Bu işi ilk yapmaya başlayanlar hep bu hataya düşüyorlar. Ancak sizin serinkanlı olmanızda fayda var.

Kaynak: Howtolucid

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber