Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 08 Ekim 2016 - 12:53 Yorum: 0

5 ay antrenman yaptı ama şampiyonaya katılamadı

Tokat'ta 64 yaşındaki güreşçi Kamil Akdağ, Polonya'da düzenlenen Veteranlar Dünya Şampiyonası'na maddi destek bulamadığı için katılamamanın üzüntüsünü...

5 ay antrenman yaptı ama şampiyonaya katılamadı

Tokat'ta 64 yaşındaki güreşçi Kamil Akdağ, Polonya'da düzenlenen Veteranlar Dünya Şampiyonası'na maddi destek bulamadığı için katılamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Polonya'nın Walbrzych kentinde yapılan Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası'na katılmak için 5 ay boyunca antrenman yaparak hazırlanan Veteran Güreşçi Kamil Akdağ, beklediği desteği bulamayınca hayalleri suya düştü. Evli ve 3 çocuk babası, 7 torunu olan Ormanbeyli köyünde yaşayan Kıbrıs Gazisi Akdağ, Tokat'tan iki güreşçi arkadaşının şampiyonaya kendi imkanları ile katılabildiğini söyledi. 2013 yılında Veteranlar Şampiyonası'nda 3.'lük derecesi olduğunu, bu yıl altın madalya hedefi ile antrenman yaptığını ifade eden Akdağ, 5 aylık çalışmasının boşa gittiğini söyledi. Federasyonun yol masraflarını karşıladığını ifade eden Akdağ, yemek ve konaklama masraflarının kendilerine ait olması nedeni ile yaklaşık 4 bin lirayı denkleştiremediği için müsabakalara katılamadığını kaydetti.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun Temmuz ayında yaptığı 2 bin TL'lik desteği antrenman ve yol masrafları için kullandığını ifade eden Akdağ, destek verecek olduklarını söyleyenlerin sözünü tutmaması nedeni ile ortada kaldığını ileri sürdü. Veteranlar Dünya Şampiyonası'na katılacağına son güne kadar eminken bir anda hayallerinin yıkıldığını ifade eden Akdağ, "Hayallerimi yıktılar, sinirlerim bozuldu. Şu anda çaresiz kaldım, emeğim boşa gitti. Evdekilerde büyük bir üzüntüye kapıldı. Bu mağduriyetimi basın aracılığı dile getirmek istedim. Resmi kuruluşlara yaptığım başvurulardan sonuç alamadım" dedi.

Altın madalya hedefliyordu

Veteranlar Dünya Şampiyonası'nın zevk meselesi değil "nam, şöhret, kahramanlık" müsabakası olduğunu ifade eden Akdağ, "Bir güreşçi kolay yetişip bu günlere gelmiyor. Veterenlar Şampiyonası'na kendisine güvenen katılıyor. Herkes katılabilir ama eleme yapsınlar. Kuvvetli ve teknik tecrübeli güreşçiler gitsin. Gerekli destekte bu kişilere verilsin. Ben 1970 yılından beri güreş yapıyorum. Gençlerde karakucak şampiyonu oldum. 2013 yılında katıldığım Veteranlar Şampiyonası'nda Dünya 3.'sü oldum. Bu sene altın madalya hedefliyordum. Dört dörtlük hazırlandım ama sahipsiz kaldık. Bu anlamda üzgünüm" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber