Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 08 Kasım 2013 - 13:03 Yorum: 0

5 Bin Fidan Malatya'da Toprakla Buluşacak

‘Minik Ellerden Büyük İşler; Tohumdan Fidana’ kampanyasının ilk meyveleri, 2013’ün son günlerinde Malatya'da toprakla buluşuyor.

5 Bin Fidan Malatya'da Toprakla Buluşacak

MALATYA - ‘Minik Ellerden Büyük İşler; Tohumdan Fidana’ kampanyasının ilk meyveleri, 2013’ün son günlerinde Malatya'da toprakla buluşuyor.

Malatya'nın 12 tane Özel ve Devlet okulunda devam eden proje kapsamında yeşeren tohumlar, 9 Kasım’da büyük bir törenle dikilecek.

ÇEKÜD’ün girişimleri ile başlatılan "Tohumdan Fidana" projesi, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Malatya Orman İşletme Müdürlüğü, Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Derneği ile ÇEKÜD Malatya temsilciliğinin işbirliği ile yürütülüyor.

Proje kapsamında; Cumhuriyet, Elmasuyu, Hatunsuyu, Mimar Sinan, Kanuni, Orduzu, Polis Amca İlköğretim okulları ile Öğretmenler ve Melikşah İmam Hatip Okulu, Özel İbrahim Yücel Koleji, Doğa Koleji’nde yapılan tohum seti dağıtımından aylar sonra yeşeren tohumlar bu kez toprakla buluşturulacak.

9 Kasım Cumartesi günü, saat 10:00 da, Elazığ yolu üzerindeki 20. Km’de Çolaklı Köyü mevkiinde gerçekleştirilecek olan etkinlikte toplam 5 bin fidanın dikilmesi hedefleniyor. ÇEKÜD gönüllülerinin yanı sıra Malatya Belediyesi, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Malatya Orman İşletme Müdürlüğü, Malatya Orman Fidanlık Şefliği, Malatya Öncü İzcilik Kulübünden temsilcilerin yer alacağı etkinliğe çevreye gönül veren Malatyalıların katılması bekleniyor. Dikim alanına gitmek isteyen vatandaşlar için cumartesi sabahı saat 9:30 da Matim karşısından ücretsiz belediye otobüsü kaldırılacak. ÇEKÜD’ün geçtiğimiz yıllarda Malatya’da düzenlediği fidan dikimi etkinliklerine vatandaşlar büyük ilgi göstermişti.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber