Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 28 Mayıs 2017 - 00:43 Yorum: 0

5 bin kişi ilk orucu aynı sofrada açtı

Ramazan'ın ilk günü Bağcılar Belediyesi'nin etkinliğinde bir araya gelen 5 bin Bağcılarlı, ilk orucu dev iftar sofrasında hep birlikte açtı.

5 bin kişi ilk orucu aynı sofrada açtı

Ramazan'ın ilk günü Bağcılar Belediyesi'nin etkinliğinde bir araya gelen 5 bin Bağcılarlı, ilk orucu dev iftar sofrasında hep birlikte açtı. İftarın ardından çeşitli etkinliklerle eğlenen vatandaşlar, Eşref Ziya konseriyle coşkunun doruğunu yaşadı.

Yurdun dört bir köşesinde bu yılki ilk Ramazan orucunu tutan Müslümanlar, ilk teravih ve ilk sahur heyecanının ardından akşam ezanının okunmasıyla beraber ilk iftarı da yaşadılar. Bağcılar Belediyesi'nin etkinliğinde bir araya gelen 5 bin Bağcılarlı, ilk iftarı kurulan dev iftar sofrasında hep birlikte açtı. Bir hayırseverin verdiği iftar yemeği Kirazlı Meydanı'na kurulurken, 7'den 70'e binlerce Bağcılar sakini, Ramazan heyecanını bir arada yaşadı.

İftar yemeğine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Bağcılar Kaymakamı Orhan Çiftçi, Bağcılar Müftüsü Musa Uzun ve çok sayıda yetkili katıldı. İlk iftarın yapılmasının ardından vatandaşlar, iftar sofrasının çevresine kurulan ve yöresel ürünlerin satıldığı stantları gezerek, ürünlerden tatma ve satın alma şansı buldu. Teravih namazına kadar Nasreddin Hoca ile Karagöz ve Hacivat gösterisi yapılırken, özellikle çocuklar gönüllerince eğlendi. Teravih namazının ardından etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

"Kıl çadırlarla başlayan iftarlar klimalı çadırlarla devam ediyor"

Bağcılar sakinlerine hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Çağrıcı, toplu iftar organizasyonun yıllar süren serüvenine değinerek, "Yıllar önce Bağcılar Meydanı'nda başlamıştı serüven. Kıl çadırlarla başlayan Ramazan daha sonra klimalı çadırlarla devam ederken, mevsim dolayısıyla şimdi böyle açık hava programlarıyla devam ediyor. Ramazan'ın bereketiyle ve rahmetiyle birlik ve beraberlik duygusunun en yüksek noktalara uğradığı yerlerden birisi de Bağcılar. Bağcılar'a hizmet etme konusunda Rabb'im hepimizin yar ve yardımcımız olsun diyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum" dedi.

Başkan Çağrıcı'nın konuşmasının ardından özgün müziğin güçlü seslerinden Eşref Ziya sahne alırken, ezgilere eşlik eden binlerce Bağcılarlı coşkunun doruğunu yaşadı. Ramazan'ın ilk gününde Kirazlı'da başlayan etkinlik, her gün Bağcılar'ın başka bir mahallesinde kurulan dev iftar sofralarıyla, fuar alanlarıyla ve konserlerle devam edecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber