Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:05 Bakan Tunç: “Antalya’da bir kişinin otomobilin arkasına bağlanarak sürüklen...00:50 TCMB: “Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırılmıştır”00:46 Akaryakıt istasyonunda faciadan dönüldü: Kaza yapan otomobil pompa önünde t...00:45 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldı...00:42 Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler00:36 İş yerinde bacağından silahla vuruldu00:28 Kaza ihbarında bulundukları polislere sürpriz yaptılar00:22 Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı00:21 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri töreni yapıldı00:19 Böyle kaza görülmedi: İnşaat çukuruna devrilen araç kamyonun kasasına girdi00:19 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak kaldırılmaya başlandı00:10 Devler Ligi’nde finalin adı: Real Madrid - Borussia Dortmund23:48 Kuzey Makedonya’nın yeni cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova oldu23:46 Konya’da üç tekerlekli bisiklet otomobille çarpıştı: 1 yaralı23:45 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Küba’nın bağımsızlık mücadelesinin öncüsü Jose Mart...23:44 Kayıp yaşlı kadın 300 metrelik uçurumda ölü bulundu23:39 Adana’da otomobil bisikletli yaşlı adama çarpıp kaçtı: 1 ölü23:38 Uğurcan Çakır: "İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz...23:37 Sobadan çıkan yangın iki evi küle çevirdi23:34 Tolunay Kafkas: “Trabzonspor haklı bir galibiyet aldı”
Yerel 26 Mayıs 2016 - 15:18 Yorum: 0

5. Geleneksel Süt Koşusu Gerçekleştirildi

21-28 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle Adıyaman'da 5. Geleneksel Süt Koşusu düzenlendi.

5. Geleneksel Süt Koşusu Gerçekleştirildi

21-28 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle Adıyaman'da 5. Geleneksel Süt Koşusu düzenlendi.

Karaali Tartan Pisti'nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 5. Geneleksel Süt Koşusu'na Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü destekledi. Küçükler kız-erkek, yıldızlar kız-erkek, gençler kız-erkek ve büyükler kız-erkek kategorilerinde gerçekleştirilen koşuya onlarca yarışmacı katıldı. Yarışmada dereceye girenlere madalya ve kupaların yanında altın hediye edildi. Etkinliğin ödül törenine Vali Yardımcıları Levent Öztin, Onur Kökçü, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü,Belediye Başkanvekili Hasan Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu ve sporcular katıldı.

Etkinlikte konuşan Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, sütün önemine dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler yapıldığını belirterek, "Türkiye süt tüketiminde Avrupa sonuncusudur. Avrupa Birliği ülkelerinde yıllık kişi başına içme sütü tüketimi 89 kilo, ABD'de 83 kilo, Avustralya'da 107 kilo iken, Türkiye'de 25 kilo civarındadır. Ülkemizdeki süt tüketimi Dünya ve Avrupa standartlarının çok altındadır. Sağlıklı bir toplum için süt tüketiminin teşvik edilmesi gerekmektedir. Günde 2 bardak süt içerek, vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyumun yüzde 75'i, fosforun yüzde 60'ı ve iyotun yüzde 25'i, B2 ve B12 vitamini ihtiyacının ise yüzde 77'si karşılanabilir. Bu nedenle büyüme ve gelişme çağında olan çocukların, gençlerin, gebe ve emzikliler ile yaşlıların süt ve süt ürünlerini dengeli bir biçimde tüketmeleri gerekiyor. Adıyaman'da 2012 yılında sadece teşvik kapsamında çiğ süt üretimi 13 ton iken 2015 yılı sonu itibariyle 19 ton 500 kilo seviyelerine ulaşmıştır. Buna bağlı olarak ilimizdeki süt hayvanı ve işletme sayısında ciddi artış gözlenmiştir" dedi.

Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin ise, sütün sağlık için çok önemli olduğunu, özellikle çocukların süt tüketimine önem vermesi gerektiğini ifade etti.

Levent Öztin, süt üretimi ve tüketiminin artması noktasında devletin çeşitli faaliyetlere öncülük ettiğini aktararak, dereceye giren sporcuları tebrik etti.

5. Geleneksel Süt Koşusu Gerçekleştirildi

5. Geleneksel Süt Koşusu Gerçekleştirildi

5. Geleneksel Süt Koşusu Gerçekleştirildi

5. Geleneksel Süt Koşusu Gerçekleştirildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber