Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 03 Nisan 2015 - 14:38 Yorum: 0

5 Nisan Avukatlar Günü

Kırşehir Barosu Başkanı Tuzcu: "Avukatlar asi ruhlu, mücadeleci insanlardır. Haksızlık karşısında susmayan avukatlar, mesleklerine karşı yapılan bu çirkin saldırı karşısında da susmayacaktır"

5 Nisan Avukatlar Günü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Barosu Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu, "Avukatlar asi ruhlu, mücadeleci insanlardır. Haksızlık karşısında susmayan avukatlar, mesleklerine karşı yapılan bu çirkin saldırı karşısında da susmayacaktır" dedi.

Tuzcu, Kırşehir Adliyesi önünde 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen törende, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Mehtap Karaburçak Tuzcu, burada yaptığı konuşmada, Türk yargısının en acı günlerinden birisini yaşadığını söyledi.

Adliyede görev yapan savcının rehin alınarak şehit edildiğini ifade eden Tuzcu, kendilerini derinden yaralayan bu olayı bir defa daha kınadıklarını vurguladı.

Teröristlerden birinin avukat cübbesi taşıması nedeniyle, avukatlık mesleği ve cübbesine karşı karalama kampanyası başlatıldığını ileri süren Tuzcu, şöyle konuştu:

"En basit kelimeyle ifade etmek gerekirse bu yapılan büyük haksızlıktır. 90 bin kişilik büyük bir camia olan ve yargının vazgeçilmez bir unsuru olan avukatları bu şekilde yıpratmaya çalışmak ve  hepsine olağan şüpheli, güvenilmez ve hatta terörist olarak nitelemek, hedef göstermek doğru değildir. Avukatlar asi ruhlu, mücadeleci insanlardır. Haksızlık karşısında susmayan avukatlar, mesleklerine karşı yapılan bu çirkin saldırı karşısında da susmayacaktır. Dünya ve Türkiye tarihi hak savunucusu avukatları çeşitli şekilde bertaraf etmeye çalışmış, ancak kendisi yargı önüne çıkınca yine avukatlar tarafından savunulmuş ibretlik örneklerle doludur. Bu örnekleri hatırlamakta fayda vardır."

Törene, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bulut, İl Emniyet Müdür Sıtkı Akgül, avukatlar ve diğer yetkililer katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber