Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 01 Ekim 2014 - 22:36 Yorum: 0

"5 Şehir" kitabı beyazperdeye aktarılacak

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "5 Şehir" kitabı, "5 Şehir 5 Film" projesi kapsamında filme uyarlanacak.

'5 Şehir' kitabı beyazperdeye aktarılacak

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın '5 Şehir' kitabı, '5 Şehir 5 Film' projesi kapsamında filme uyarlanacak.

Anadolu talebe Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen projeye göre, Tanpınar'ın '5 Şehir' kitabı filme aktarılacak. 

İstanbul'daki liselerde okuyan öğrencileri kapsayan projeye, 11 Ekim'e kadar başvurulabilecek. 

Projede, 10'u kız, 10'u bey olmak üzere 20 lise öğrencisi yer alacak. Proje, '5 Şehir' kitabının öğrencilere dağıtılıp, okunmasıyla başlayacak.

Birliğin İstanbul şubesince yürütülen ve koordinatörlüğünü Mehmet Gültekin'in yapacağı projede öğrenciler, akademisyen, yazar ve araştırmacıların katılacağı edebiyat ve belde söyleşilerine katılacak, senaryo, kamera, ses ve fer üstüne eğitim alacak.

Eğitimin ardından İstanbul, Ankara, Konya, Bursa ve Erzurum illeri için senaryolar yazılacak, her kentte 4 talebe olmak üzere, çekimleri ve kurguları öğrenciler tarafından gerçekleştirilecek kısa filmler yapılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Anadolu talebe Birliği Genel Sekreteri Ömer Büker, bu projenin Türkiye'de ilk olduğunu ve istenilen şekilde tamamlanması halinde diğer şubelerinde de benzeri planların yaşama geçirileceğini, ayrıca lise öğrencilerinin yeteneklerini keşfetmesine de katkı sağlayacağını aktardı.

Proje, Haziran 2015'te filmlerin gösterileceği toplantıyla sona erecek.

Muhabir: Hilal Uştuk

 

ETİKETLER: 5 , Şehir , kitabı , beyazperdeye , aktarılacak
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber