Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:12 İzmir’de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz iddiasıyla aranan şüpheli yakaland...09:11 Bayburt’ta 59 bin 563 seçmen sandık başına gidecek09:10 Gönüllü gençler mezarlığı temizledi09:07 Kamyonete çarpmamak için manevra yapan ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
Sami Er
Türkiye 21 Ocak 2019 - 11:13 Yorum: 0

5 ton hamsinin dağıtıldığı Muratpaşa’da eller horonda birleşti

Muratpaşa Belediyesi'nin Antalya Karadenizliler Derneği'yle (ANTKARDER) düzenlendiği Hamsi Festivali, Selçuk Balcı konseriyle sona erdi.

5 ton hamsinin dağıtıldığı Muratpaşa’da eller horonda birleşti

Muratpaşa Belediyesi'nin Antalya Karadenizliler Derneği'yle (ANTKARDER) düzenlendiği Hamsi Festivali, Selçuk Balcı konseriyle sona erdi. Muratpaşa Kent Meydanı'nda, iki günde 5 ton hamsinin de dağıtıldığı festivalde Belediye Başkanı Ümit Uysal ve festivale katılan 7'den 70'e herkesin elleri horonda birleşti.

Muratpaşa Belediyesi'nin ANTKARDER'le bu yıl ilkini gerçekleştiği Hamsi Festivali, hafta sonu Muratpaşa Kent Meydanı'nda gerçekleşti. 5 ton hamsinin dağıtıldığı, horon kurslarının düzenlendiği festivalde, şiddetli yağmur bile coşkuya engel olamadı. Karadeniz müziğinin sevilen sesi Selçuk Balcı'nın sahne aldığı festivalin son gününde Kent Meydanı'nı dolduran 7'den 70e Muratpaşalıların elleri horonda birleşti. Başkan Uysal da kurulan horonlarda komşularıyla yan yana, omuz omza durdu.

Başkan Uysal, festivalin kapanışında yaptığı konuşmada, İç Anadolu'dan Karadeniz ve Ege'ye tüm kültürlerin Türkiye'nin zenginliği olduğunu belirterek, "Ama bu zenginliği yaşamadıktan sonra bize hayrı ne değil mi? Her birini yaşamamız lazım. Her birini yaşatmamız lazım" dedi. Muratpaşa'da bunu 4'üncü yılını geride bırakan Yöreler Renler

Festivali'yle sağlamaya çalıştıklarını belirten Başkan Uysa: "Bununla da yetinmeyip Hamsi Festivali'yle Karadeniz günlerini yaşıyoruz. Derneğimize, Dernek Başkanımız Halis Ekşi'ye, diğer derneklerimize, sanatçılarımıza ve sizlere sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Sizler olmasanız hiçbir anlamı yok. Nice böyle güzel günlerde hep beraber olalım. Her zaman tekrarladığımız bir söz var. "Kim olursan ol gel" diyen Mevlana'nın izindeyiz. "Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz" diyen Yunus Emre'nin izindeyiz. "Bir olalım, iri olalım, diri olalım" diyen Hacı Bektaş Veli'nin izindeyiz. "Yurtta barış dünya da barış" diyen ve "Sadece millet için çalışınız" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeyiz." diye konuştu.

Başkan Uysal, ayrıca sanatçı Balcı'ya da bir teşekkür plaketi takdim etti.

5 ton hamsinin dağıtıldığı Muratpaşa’da eller horonda birleşti

5 ton hamsinin dağıtıldığı Muratpaşa’da eller horonda birleşti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber