Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 26 Ekim 2018 - 09:53 Yorum: 0

5. Türk Tıp Dünyası Kurultayı İstanbul’da başlıyor

İstanbul'da toplanan 5. Türk Tıp Dünyası Kurultayı, sağlıklı ikramları ve fiziksel aktivite imkanlarıyla "sağlıklı kurultay" uygulamasına öncülük...

5. Türk Tıp Dünyası Kurultayı İstanbul’da başlıyor

İstanbul'da toplanan 5. Türk Tıp Dünyası Kurultayı, sağlıklı ikramları ve fiziksel aktivite imkanlarıyla "sağlıklı kurultay" uygulamasına öncülük edecek.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) iş birliğinde ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının (TÜSEB) öncülüğünde gerçekleştirilecek 5. Türk Tıp Dünyası Kurultayı İstanbul'da başlıyor. Zirvenin bu yılki ana teması diyabet, obezite, kalp damar hastalıkları, kanserler ve solunum yolu hastalıkları gibi bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar olacak. Bu hastalıklara zemin hazırlayan yeme-içme tercihleri, fiziksel aktivite eksikliği, yaşam tarzı alışkanlıkları, aynı zamanda mevcut hastaların tedavisini de güçleştiriyor. İnsan sağlığına yönelik en büyük tehdit olarak gösterilen kronik hastalıkların masaya yatırılacağı program, "sağlıklı kurultay" konseptinin dünyadaki ilk örneği olacak.

Seminer ve çalıştaylar esnasında konuklara ikram edilen şekerli, tuzlu ve fazla kalorili gıdaların yerine sağlıklı seçimler yapılarak meyve, sebze ve işlemden geçmemiş gıdalar sunulacak. Kongre alanında kurulacak fiziksel aktivite köşeleri ile katılımcılara spor yaparak toplantıları takip etme imkanı sağlanacak. Ayrıca "tütün içermeyen sağlıklı hava şartlarına uyulması mesajı" kurultay boyunca yinelenecek. ABD'nin ünlü Türk kalp ve damar cerrahı Mehmet Öz de "Sağlıklı Yaşam ve Türk-Akdeniz Diyetinin Önemi" konulu bir video ile programa katkıda bulunacak. İlk kez uygulanacak bu konseptle "sağlıklı kurultay" standartları oluşturmanın önemine vurgu yapmak hedefleniyor.

Kurultaya başta ABD, Avrupa ve Türk Cumhuriyetlerinden olmak üzere dünyanın dört yanından bilim insanları katılacak. Halk sağlığı alanında dünyaca ünlü bilim insanı Prof. Dr. Jaakko Tuomilehto, yeni gelişmeler sayesinde diyabetin nasıl önlenebildiğini anlatacak. Harvard Üniversitesinden Kıbrıslı Türk bilim insanı Prof. Dr. Rıfat Atun, bütüncül bireysel sağlığa odaklanan yeni sağlık sistemi hakkında bilgi verecek. Atlanta Emory Üniversitesi Onkoloji ve Üroloji Profesörü Ömer Küçük, Yale Organ Nakli Merkezinin kurucusu Prof. Dr. Şükrü Emre, DSÖ temsilcileri Dr. Svetlana Axelrod, Dr. Joo Breda, Dr. Nedret Emiroğlu, Dr. Bente Mikkelsen ve Sağlık Bakanlığından üst düzey yetkililer de kurultayda deneyimlerini paylaşacak. 500'e yakın konuğun ağırlanacağı kurultayın katılımcıları arasında Azerbaycan, Kırgızistan, Malezya, Romanya, Rusya, Moldova, Karadağ, Sırbistan, Bulgaristan, KKTC, Malta ve Küba'dan sağlık bakan ve bakan yardımcıları da var.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber