Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:19 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Girdi maliyetleri yüzünden çifti üreti...21:15 Filistin Devlet Başkanı Abbas’tan yeni hükümete onay21:14 Bakan Bayraktar açıkladı: "Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmay...21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”20:27 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarımız sürdürüyor20:13 Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesini birbirine kattı20:09 UNESCO’da "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" etkinliği yapıldı20:05 Tek seferde yakalanan en yüksek miktar: Habur Gümrük Kapısı’nda 850 kg eroi...20:05 SGK’dan emekli promosyonu ile ilgili açıklama20:00 Kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a 25 yıl hapis cezası
Sami Er
Eğitim 08 Ekim 2020 - 13:58 Yorum: 0

"5. Uluslararası Akıllı Şehir Uygulamaları Konferansı" başladı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Geo-informatik Araştırma Grubu ve Akdeniz Bilim ve Teknoloji Birliği (Mediterranean Association...

'5. Uluslararası Akıllı Şehir Uygulamaları Konferansı' başladı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Geo-informatik Araştırma Grubu ve Akdeniz Bilim ve Teknoloji Birliği (Mediterranean Association of Sciences and Technologies/Medi-AST) iş birliğinde 7-8 Ekim tarihlerinde düzenlenen "5. Uluslararası Akıllı Şehir Uygulamaları Konferansı / Fifth International Conference on Smart City Applications (SCA'20)" başladı.

Dünyada ve Türkiye'de akıllı şehir uygulamalarındaki en son gelişmelerin ve araştırmaların paylaşıldığı konferansta jeo-akıllı bilgi sistemleri, eğitim, sağlık hizmetleri, ekonomi ve dijital iş, bina ve ev otomasyonu, çevre ve tarım gibi konular ele alınıyor. Konferansta Rusya, Hindistan, Malezya, Portekiz, Fas, Pakistan, İran ve Cezayir olmak üzere 22 farklı ülkeden çok sayıda katılımcı konuyla ilgili bildiri ve çalışmalarını sunuyor.

KBÜ Safranbolu kampüsünde yüz yüze yapılması planlanan konferans, pandemi sebebi ile Virtual Safranbolu mottosu ile çevrimiçi konferansa dönüştürüldü. Konferansa 220 bildiri sunuldu, 175 bildiri kabul edildi.

Açılışta konferans başkanı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve eş başkanlar Prof. Mohamed Ben Ahmed, Prof. Bernadetta Kwintiana Ane, Prof. Boudhir Anouar Abdelhakim, Malezya Teknoloji Üniversitesinden Prof Alias Abdul-Rahman, Ege Üniversitesinden Şule Erten Ela ve Karakoram Üniversitesinden Prof. Dr. Attaullah Shah'ın ile davetli konuşmacılar arasında Prof. Dr. Bülent Bayram da yer aldı.

Açılış oturumunda, Safranbolu Güzel Sanatlar Tasarım Fakültesi öğretim elemanlarından Abdurrahman Sağır ve Furkan Yılmaz, Tanburi Cemil Bey'in Nikriz Sirto'sunu klasik kemençe ve udları ile seslendirdi. Ardından Konferans Başkanı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve Eş Başkanlar Prof. Mohamed Ben Ahmed, Prof. Bernadetta Kwintiana Ane ve Prof. Boudhir Anouar Abdelhakim birer açılış konuşması yaptı.

Etkinlikte sunulan bildiriler SCOPUS indeksli olarak ISPRS Archives'da tam metin ve Springer'da kitap bölümü olarak basılacak.

"5. Uluslararası Akıllı Şehir Uygulamaları Konferansı" başladı

"5. Uluslararası Akıllı Şehir Uygulamaları Konferansı" başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber