Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 27 Ağustos 2014 - 12:13 Yorum: 0

5. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı'na doğru

Kocaeli'de 5-7 Eylül'de düzenlenecek çalıştaya 10 ülkeden 30 kırkyama ustası katılacak

5. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı'na doğru

KOCAELİ (AA) - Gölcük ilçesi 5-7 Eylül'de 5. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı'na ev sahipliği yapacak.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, yaptığı yazılı açıklamada, yöresel özellikleri barındıran kırkyamanın adeta tarihe tanıklık eden sanat dalı olduğunu kaydetti.  

Belediyenin kültür ve sanatın geliştirilmesi için her türlü çalışmayı yürüttüğünü bildiren Ellibeş, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Dünya El Sanatları Komitesi (WCC) ve Gazi Üniversitesi tarafından desteklenen çalıştay kapsamında, şenlik ve sempozyum düzenleneceğini ifade etti. 

Ellibeş, 190'ı Türkiye'den, 30'u Macaristan, Özbekistan, Arnavutluk, Kosova, Kazakistan, Yunanistan, Kırgızistan, Makedonya, Romanya ve KKTC'den 220 kırkyama ustasının katılacağı çalıştayın, Değirmendere'yi sanat ve paylaşım alanına dönüştüreceğini vurgulayarak, kentin ulusal ve uluslararası alanda sanata saygı duyan ve destekleyen şehirlerden olma hedefi doğrultusunda sağlam adımlarla yürümeye devam ettiğini belirtti.

Festivalde müzik dinletileri, sokak atölye çalışmaları, fotoğraf yarışmasının yanı sıra, pişmaniye başta olmak üzere geleneksel tatlı ikramları ve açık hava sergileri yapılacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber