Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Kasım 2014 - 11:18 Yorum: 0

5 uyruktan 30 mülteci, aynı sınıfta Türkçe öğreniyor

Ülkelerinden iç savaş ve çeşitli nedenlerle kaçarak Ordu’ya yerleşen Afganistan, Suriye, İran, Irak ve Tunus uyruklu 30 mülteci için bir sınıfta Türkçe kursu açıldı- Kurs öğretmeni Palavar: "Hepsi günlük yaşantıları sırasında kullanacakları kelimeleri öğr

5 uyruktan 30 mülteci, aynı sınıfta Türkçe öğreniyor

ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Ülkelerinden iç savaş ve çeşitli nedenlerle kaçarak Ordu’ya yerleşen 5 ülkeden 30 mülteci için Türkçe kursu açıldı.

Altınordu ilçesinde yaşayan Afganistan, Suriye, İran, Irak ve Tunus uyruklu 30 mülteci, topluma daha iyi uyum sağlamak amacıyla halk eğitim merkezinde açılan kursta Türkçe öğreniyor.

Ülkelerindeki savaş ve ekonomik kriz nedeniyle sığınma talebinde bulunan mülteciler, yaşadıkları yere uyum sağlamak ve günlük işlerini daha kolay yapabilmek için Türkçe öğrenmeye başladı.

Ordu Halk Eğitim Merkezi edebiyat öğretmeni Yahya Palavar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce halk eğitim merkezi tarafından açılan kursta 9’u kadın 30 mülteciye hafta içi 3 gün Türkçe kursu verdiklerini söyledi.

Palavar, Güzelordu Meliha Lütfü Türkmen İlkokulunda gerçekleştirilen kursta, çeşitli ülkelerden iç savaş ve ekonomik kriz dolayısıyla Türkiye'ye sığınan mültecilere Türkçe öğretildiğini belirtti. 

Kursa katılan mültecilerin çoğunun üniversite mezunu olduğunu, aralarında İngilizce öğretmeni ve mühendislerin de bulunduğunu ifade eden Palavar, kursun başarılı geçtiğini anlattı. 

Kursa katılım sağlayan bütün mültecilerin iyi niyet göstererek bir özveri içerisinde olduğunu dile getiren Palavar, şunları kaydetti:

"Mültecilerin Türkçe konuşma, yazma ve sosyal hayata uyum sağlamalarını kolaylaştırmak adına elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kurs yaklaşık bir aydır sürüyor. Hepsi günlük yaşantıları sırasında kullanacakları kelimeleri öğrenmiş durumda. Bizler de onlara bir harf öğretmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Mültecilerin çocuklarına yönelik de Türkçe kursu açtıklarını belirten Palavar, "Türkçe bilmeyen 18 çocuğa da Anadolu İmam Hatip Lisesinde cumartesi, pazar günleri Türkçe kursları veriyoruz" diye konuştu.

Palavar, kursta 128 saat dil eğitimi alacak mültecilere kurs sonunda Türkçe okuma ve yazma belgesi verileceğini sözlerine ekledi.

ETİKETLER: Mülteci , Türkçe dersi , Ordu
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber