Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sağlık 21 Eylül 2014 - 12:08 Yorum: 0

5 yaşındaki çocuğun organları 5 kişiye umut oldu

Bursa'da evinin balkonundan düşerek ağır yaralanan, 14 gün yoğum bakımda kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen D.T'nin karaciğer, böbrek ve korneaları nakil için Ankara ve Bursa'daki 4 hastaneye gönderildi

5 yaşındaki çocuğun organları 5 kişiye umut oldu

BURSA (AA) - Bursa'da 14 gün önce evinin balkonundan düşerek ağır yaralanan, dün gece de beyin ölümü gerçekleşen 5 yaşındaki çocuğun organları bağışlandı.

Acıbadem Bursa Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen D.T'nin ailesi, çocuklarının organlarını bağışlamasına izin verdi. Hastanenin organ nakli koordinatörü Dr. Salih Gülten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailenin bu kararının ardından hemen harekete geçtiklerini söyledi.

Karaciğerin Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesine, sağ böbreğin Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine, korneaların Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildiğini, sol böbreğin ise kendi hastanelerinde nakil için bekletildiğini ifade eden Gülten, "Bağışın ardından sıraya göre bekleyenlere bilgi verildi. Uygun bulunan bağış bekleyenler de nakil için hastanelerde hazırlanmaya başlandı" dedi.

Bursa'nın organ bağışı konusunda Türkiye genelinde ilk sırada olduğunu vurgulayan Gülten, "Ancak dünya geneline baktığımızda bağış sayısı yeterli değil. Organ bağışı konusunda daha fazla bilinçlendirmeye ihtiyaç var. Nakil konusunda da Türkiye çok başarılı" değerlendirmesinde bulundu.

Gülten, ailenin kimlik bilgilerinin gizli tutulmasını istediğini sözlerine ekledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber