Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 22 Ağustos 2017 - 13:13 Yorum: 0

50 kişilik kontenjan için 450 kişi müracaat etti

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı 2017-2018 Akademik Yılı Özel Yetenek...

50 kişilik kontenjan için 450 kişi müracaat etti

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı 2017-2018 Akademik Yılı Özel Yetenek Sınavları yapıldı. Özel yetenek sınavlarına bu yıl Resim-İş Eğitimi için toplam 450 aday başvuruda bulundu.

Yetenek sınavı adayları, gerekli belgeleri ile sınava giriş yaparak, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalının belirlediği figür ve desenleri çizdi. Bazı öğrenciler heyecanına yenilirken, bazı öğrenciler ise var gücüyle yeteneğini sergiledi. Katılımın oldukça yoğun olduğu sınavlara giren öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı.

Bisiklet figürüyle hayal gücünü birleştirdiler

Yetenek sınavında MAKÜ tarafından verilen kağıtlara, bisiklet aktarıldı. Bisiklet figürünü çizen adaylar, kağıdın geriye kalan kısımlarını ise kendi hayal gücüyle doldurdu.

Kesin kayıtlar Çarşamba günü yapılacak

Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Özel Yetenek Sınavları hakkında bilgi veren Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Yetenek Sınavı Kurul Başkanı Doç. Dr. Serdar Tuna, "Yapılan yetenek sınavında başarılı olan öğrenciler Çarşamba günü kayıtlarını yaptıracaklardır" dedi. Geçen yıl 45 olan kontenjanın bu yıl 50 kişiye çıkarıldığını belirten Tuna, "Görme becerileri, ışık, oran, orantı, hayal güçlerini ölçmek için yapılan karakalem sınavında başarılı olan adaylar resim ve görsel sanatlar öğretmeni olmak için kayıt yaptırabilecekler" diye konuştu.

50 kişilik kontenjan için 450 kişi müracaat etti

50 kişilik kontenjan için 450 kişi müracaat etti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber